У ЦРД №2 “Сонечко” відбувся майстер-клас для вчителів-логопедів та вихователів логопедичних груп

25 лютого 2020 року на базі ЦРД №2 “Сонечко” Олевської ОТГ відбувся МК для вчителів-логопедів, вихователів логопедичних груп та асистентів педагогів ЗДО на тему: “Використання інноваційних технологій для розвитку мовлення дітей-логопатів старшого дошкільного віку (прийоми мнемотехніки, коректурні таблиці)”. Керівник методичної комісії вчитель-логопед Чернишова О. В. акцентувала увагу на актуальності цієї теми, наголосивши, що мнемотехніка та коректурні таблиці (вихователь Гергало В. В.) ефективно допомагають розв’язати зазначені проблеми завдяки формуванню відповідних навичок, творчому підходу та створенню ситуації успіху, що є найдоцільнішою мотивацією процесу ефективного навчання дітей-логопатів старшого дошкільного віку.

Перегляд відкритих занять з використанням прийомів мнемотехніки на тему: “Як кіт Надзвичайкин в дитячому садочку побував” у старшій логопедичній групі, проведене вихователем Поповою К. С. та заняття логопеда Чернишової О. В.“Сміш-ш-ш-шарики” з використанням коретурної таблиці для автоматизації звука [ш], залишили море вражень і позитивних відгуків, а також величезна кількість наочності не залишила байдужим жодного педагога.

Практичні вправляння з присутніми дали змогу відчути та оцінити, наскільки цікавою і насиченою може бути освітня діяльність, а також довели, що, використовуючи такі інноваційні технології, як мнемотехніка і коректурні таблиці, можна досягти високих результатів в розвитку мовлення як дітей-логопатів, так і решті дошкільників.

Вихователь-методист ЦРД №2 “Сонечко”

О. В. Чернишова

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту