В Олевську ремонтують дороги повітряно-струменевим методом

На заміну традиційному методу ліквідації ямковості, тобто із застосуванням гарячого асфальтобетону та катка, ШБУ-42 застосовує на дорогах Олевська новий метод ремонту асфальтованого покриття – повітряно-струменевий. Для цього вони придбали чеську спецмашину за 55 тисяч євро. Струменевий метод ремонту застосовують для ліквідації вибоїн, незначних просідань, проломів та тріщин на покритті. Принцип роботи: за допомогою стисненого повітря видувається пилюка та чужорідні тіла із тріщин і ям на дорожньому покритті і відразу ж заповнює їх будівельним матеріалом (суміш щебеню та бітумної емульсії). Її головними комплектуючими є повітродув (компресор), резервуар для емульсії (з можливістю обігріву наповнення), бункер для щебня, технологічний контур емульсії та води. Кількість повітря та, отже, подачу та втрати матеріалу під час роботи можна регулювати з робочого місця.

Заливні матеріали швидко зчіплюються, тому рух транспорту можна поновлювати одразу після проведення ремонту. Такий ремонт дорожні будівельники вважають найбільш ефективним, адже він не потребує залучення додаткової спецтехніки, робочої сили та зазначають, що його якість краща, до 3 років гарантії.  Відповідно, зазначають, що і ремонт обійдеться місту дешевше, ніж звичайно.

За словами начальника відділу містобудування, архітектури та будівництва міської ради Володимира Верещако, міська рада трохи затягнула з ямковим ремонтом доріг в місті, адже чекали саме на цю спецтехніку. Наразі проблем не має, 7 липня почали ремонтувати вулицю Олевської республіки, головне, щоб не завадили погодні умови.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту