Круглий стіл на тему «Про випадки дитячої смертності»

Питання забезпечення конституційного права дітей на життя та охорону здоров’я, запобіганню втрати дітей від зовнішніх факторів було розглянуто 27.07.2017 року на засіданні круглого столу, організованого КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради». Присутніми на цьому заході були представники установ, які опікуються дітьми:

Орищук С.С. – директор КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради»,

Помін Т.І. – заступник директора КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради»,

Скумін Н.А. – головний спеціаліст з питань захисту дітей Олевської міської ради,

Орищук Г.В. – начальник служби у справах дітей Олевської райдержадміністрації,

Верещако І.О. – завідувач сектору опіки та піклування Олевської райдержадміністрації,

Павлюк Н.М. – головний спеціаліст служби у справах дітей Олевської райдержадміністрації,

Фещук М.В. – старший інспектор, старший лейтенант поліції, Олевського відділення поліції Коростенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській  області,

Островська О.Г. – начальник управління праці та соціального захисту населення Олевської РДА,

Демкович П. Т. – головний лікар КУ «Олевська ЦРЛ» Олевської районної ради,

Мартинчук Т.М. – головний спеціаліст відділу освіти, культури, охорони здоров´я,  молоді та спорту та взаємодії з громадкістю Олевської райдержадміністрації,

Яценко А.М. – заступник головного лікаря з охорони дитинства та материнства КЗ «Первинної медико-санітарної допомоги»,

Гаврилюк А.А. – заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Олевської міської ради та також були запрошені та присутні представники Олевського районного центру зайнятості населення та Олевського бюро правової допомоги.

Орищук С.С. розповіла про завдання та напрямки роботи новоствореної КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради». Згідно Положення Центр здійснює соціальну роботу по виявленню, наданню соціальних послуг та здійснення соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах на території Олевської міської ради.  

         На сьогоднішній день працівниками Центру проводиться акція «Безпечні канікули», метою якої є попередження бездоглядності, дитячого травматизму та нещасних випадків з дітьми під час літніх канікул, яка спрямована на профілактичну роботу щодо: ведення батьками та дітьми здорового способу життя; профілактики дотримання правил безпеки; пояснення дітям, як поводити себе під час грози та як поводити себе на вулиці з незнайомими людьми, безпека дітей в соціальних мережах; з метою попередження крадіжок  майна в будинках наголошується про нерозголошення дітьми інформації маловідомим людям про статки в сім’ї, плани на відпочинок поза межами власного будинку; з метою попередження дитячої бездоглядності та вчинення правопорушень дітьми роз’яснюється, що батьки несуть відповідальність за поведінку дітей,  діти несуть  адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення злочинів та правопорушень; проводиться роз’яснювальна робота з батьками щодо безпеки дітей в соціальних мережах Інтернету.

         З метою попередження соціального сирітства, дитячої бездоглядності, нещасних випадків, дитячого травматизму, суїцидів, Помін Т.І. було наголошено щодо вчасного інформування суб’єктами соціальної роботи та  направлення повідомлень за формою затвердженою Мінсоцполітики про сім’ї з дітьми (особи), які можуть потрапити в складні життєві обставини або сім’ї з дітьми (особи), які перебувають в складних життєвих обставинах.

По налагодженню співпраці між суб’єктами соціальної роботи, здійснення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, задоволенні їх соціальних потреб було розглянуто та обговорено проект механізму взаємоінформування між суб’єктами соціальної роботи. По співпраці та дотриманню механізму взаємоінформування виступила Орищук Г.В. – начальник служби у справах дітей Олевської райдержадміністрації.

Разом з тим була надана консультація спеціалістом Олевського районного центру зайнятості по  працевлаштуванню членів сімей, які потрапили в складні життєві обставини та профорієнтації школярів та заступника начальника відділу «Олевське бюро правової допомоги» Завірський М.П. – по наданню послуг первинної та вторинної допомоги Олевським Бюро правової допомоги.

Результатом проведення круглого столу було прийняття спільного рішення про необхідність дотримуватись механізму взаємоінформування всім суб’єктам соціальної роботи, що дозволить своєчасно реагування на виявлені факти порушення прав та законних інтересів дітей.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту