Делегація з Черкаської області приїхала до Олевська переймати досвід об’єднання

 

2 серпня представники Чорнобаївського району Черкаської області відвідали Олевськ, щоб перейняти досвід об’єднання територіальної громади. Близько 3 годин міський голова,  заступники міського голови, начальники відділів та управлінь міської ради надавали методичну і практичну допомогу по створенню і функціонуванню об’єднаної громади, відповідали на питання колег.

У своїй промові міський голова Олег Омельчук велику увагу приділив питанню реорганізації сільських рад, установ соціальної сфери, підготовку проектів та порадив у всьому консультуватися з юристами «Якщо ви вирішили об’єднатися, головне, щоб була довіра і воля старост. У нас були різні варіанти об’єднання і тривав цей процес в районі з 2015 року, тоді хотіли об’єднатися всі, окрім сільських голів (нині старости). А відбулося об’єднання у серпня 2016 року. Ми могли об’єднатися із сусіднім селом чи двома і працювати далі, але ми прийняли рішення вирішувати всі питання разом, при цьому не залишаючи сіл, які не можуть себе утримувати. Хочу вам порадити, щоб ви  працювали з юристами, які супроводжуватимуть всі етапи реформування».

Найбільшу цікавість черкащани проявили до питань реформування та фінансування соціальної сфери, передавання у власність громад комунальних об’єктів. На завершення зустрічі обмінялися подарунками.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту