Лікарню та Центр первинної допомоги передали на баланс громади

17 серпня відбулася позачергова сесія міської ради. На термінове засідання депутатів скликали з приводу прийняття на баланс Олевської об’єднаної територіальної громади закладів медицини – центральної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги. Нагадуємо, що минулої п’ятниці відбулася чергова сесія, на якій для прийняття даного рішення не вистачило голосів. Попередньо районна рада прийняла рішення про передачу лікарні ОТГ, бо надходжень для фінансування медичної сфери не має та й медичну субвенцію передали до міського бюджету. 

Після переговорів та консультацій, перших проблем, які виникли з фінансуванням закладів охорони здоров’я, ситуація змінилася і Олевські ЦРЛ та ЦМПМС передали у власність об’єднаної громади.

За дане рішення одноголосно проголосували присутніх 20 депутатів від партій «Батьківщина», Наш край, Радикальна партія, Опозиційний блок та Народний фронт. Не прийшли на сесію депутати від партій БПП (окрім секретаря ради), Українська народна партія (Фіц З.Р.), Народний контроль (Повар А.В.).

«Від імені колективу лікарні дякую всім за порядність», – звернувся до депутатів-колег головний лікар ЦРЛ Демкович П.Т.

Децентралізація вимагає, щоб усі об’єкти соціальної сфери — школи, дитсадки, лікарні — були на балансі громад. Це їхня власність та відповідальність.

Головний лікар Олевської ЦРЛ Демкович П.Т.

    

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту