Олевська ОТГ займає 19 місце серед 32 громад Житомирської області

Експерти Центрального офісу реформ при Мінрегіоні здійснили детальний аналіз фінансової діяльності органів місцевого самоврядування та підготували розширений моніторинг фінансової спроможності 366 об’єднаних територіальних громад у розрізі кожної з областей за підсумками першого півріччя 2017 року. Аналіз здійснено за такими показниками:

  • обсяг власних доходів ОТГ на 1 мешканця;
  • рівень дотаційності бюджетів;
  • обсяг капітальних видатків на 1 мешканця;
  • питома вага видатків на утримання службовців в ОТГ у власних ресурсах громади (без трансфертів) та співвідношення кількості жителів на 1 службовця.

На даний момент Олевська ОТГ за площею найбільша в Україні, займаючи 2 235.1 км2. У рейтингу кількості населення наша громада ділить третє місце разом зі Сторожинецькою ОТГ Чернівецької області з чисельністю 34.1 тисяч осіб. Більша кількість населення тільки в Лиманській ОТГ Донецької обл. – 44,2 тис. осіб та Дунаєвецькій ОТГ Хмельницької обл. – 38 тис. осіб.

Дві громади Житомирщини увійшли в 20 найкращих ОТГ України.  В рейтингу фінансових лідерів Ушомирська ОТГ знаходиться на 6 місці, Станишівська ОТГ – на 18 місці.

В розрізі Житомирської області, Олевська ОТГ займає 19 місце в загальному рейтингу серед 32 об’єднаних територіальних громад. Власних доходів на 1 мешканця в Олевську  – 892,8 грн, за перше півріччя 2016 року фактичні доходи на 1 мешканця складали 334 грн.  

На одного службовця Олевської ОТГ співвідноситься 258 жителів. Це один з найбільших показників Житомирської області. Також Олевська громада займає 9 місце в  Житомирській області в рейтингу найменших видатків на утримання службовців ОТГ у власних ресурсах.

З більш детальним аналізом фінансової діяльності органів місцевого самоврядування можна ознайомитись, використовуючи таблиці:

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту