Працює робоча група з питань детінізації доходів

Питання неоформлених трудових відносин та заробітної плати в «конвертах», на жаль, не втрачає актуальності.

Для виявлення та попередження порушень трудового законодавства  працює робоча група з питань детинізації доходів та зайнятості населення.

З початку року,  робоча група здійснила перевірки на 286  об’єктах району щодо легалізації заробітної плати та зайнятості населення,  визначення відповідності кількості найманих працівників обсягам господарської діяльності,  де працювало 449  працівників, у 165  суб’єктів господарювання (фізичних та юридичних осіб) виявлено  229  працівника,  які  працювали неоформлені.  За результатами вжитих заходів донараховано 34,8 тис.грн. 

Нагадуємо:

З 1 січня 2017 року збільшена фінансова відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю. Штрафи можуть сягати 320 000 грн.

 1 січня 2017 року набув чинності Закон України від 06.12.2016 № 1774-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким, зокрема, внесено зміни до статті 265 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП України), якою передбачено відповідальність за порушення законодавства про працю.

За роз’ясненнями з питань трудового законодавства роботодавці можуть звертатись до управління праці та соціального  захисту населення Олевської райдержадміністрації.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту