Майстер-клас приготування польських страв в ресторані Панорама

21 вересня, в рамках проведення фестивалю польської культури «Сонячні мелодії», відбувся майстер-клас приготування страв шльонської (регіон в Польщі) кухні в ресторані Панорама.

Працівник Центру культури «Zamek w Toszku» Barbara Skawinska продемонструвала процес приготування клюсок під соусом, роладів та квашеної капусти. Барбара прокоментувала, що вона не працює кухарем, а готує лише вдома для своїх близьких.

Поляки віддають перевагу ситній і різноманітній кухні. Українцям відразу впадає в око багатство супів, соусів і приправ. Страви, приготовані на майстер-класі, не стали виключенням.

Досвід переймали кухарі з різних закладів Олевська: Існюк Галина (кафе «Водолій»), Аліна Білюк (кафе «Живчик»), Юрій Стафійчук (суші-бар «Сакура»),  Аліна Вознюк (ресторан «Панорама»), а також Людмила Калюк (садочок Зірочка).

Завершився майстер-клас спільним обідом, на якому були присутні кухарі та делегація з польського міста-побратима Тошек. Присутні змогли скуштувати приготовану страву польської кухні, а також український борщ з пампушками, салом та солоними огірками.

В рамках українсько-польського співробітництва міст Олевськ та Тошек, пропонуємо закладам міста додати дані страви до свого основного меню.

До Вашої уваги рецепти страв:

Щоб приготувати клюски достатньо: 8-10 середніх картоплин, яйце, картопляний крохмаль та стакан молока.

Для приготування роладів знадобиться:

  • Яловичина – 800г.
  • Грудинка копчена – 150 г
  • Фарш – 500 г.
  • Огірок квашений – 150 г
  • Велика цибулина
  • Гірчиця
  • Перець, сіль, цукор за смаком

Дякуємо ресторану Панорама за допомогу в організації майстер-класу!


 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту