В Олевську відбувся фестиваль польської культури

21 вересня в Олевську відбувся гала-концерт з нагоди ювілейного 10 фестивалю польської культури «Сонячні мелодії» організований Спілкою поляків України в Олевському районі за підтримки міської ради.

Учасників фестивалю вітали консул, начальник відділу у справах  співпраці з поляками в Україні Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці  Уршула Філіпковска,  делегація з міста-побратима Тошек на чолі з секретарем ради Домінікою Гмінською, заступник міського голови Олександр Ніколайчук.

Участь у фестивалі взяли місцеві колективи: дитячий вокальний ансамбль «Яскулечка», дорослий вокальний ансамбль «Лілея», танцювальні колективи «Перлина» (Варварівка), «Сузір’я» (Олевськ) та запрошені: дитячий вокальний ансамбль «Кольорові пташки» (смт Хорошів) та ансамбль польського танцю «Короліски» Житомирської Спілки поляків України і вокальний ансамбль «Мазури» (м.Хмельницький), солістка театру «Modern Pol» Наталія Зубарєва (м.Житомир). Чудові номери присутнім подарував гурт «Капела Бесяда» із міста Тошек. Вірш про гіпопотама розповів учень музичної школи Євген Пилипчук, який зайняв 1 місце в обласному конкурсі читців польської поезії.

Голова Спілки поляків України в Олевському районі Діна Халімончук нагородила переможців конкурсів художніх робіт

та читців польської поезії

Також нагородили спонсорів, які допомогли в організації фестивалю – Володимира Земляного, Григорія Шмата, Миколу Мирончука, Ярослава Іванченка, Ірину Павловську, Юрія Зозулю.

З 19 по 22 вересня в місті проходили дні польської культури, під час яких відбувся конкурс художніх робіт та читців польської поезії, зустріч делегації з міста-побратима Тошек із колективом дитсадка «Зірочка» та учнями шкіл, майстер-клас з приготування страв польської (шльонської – назва регіону) кухні, концерт польського ансамблю народної музики  «Kapela Biesiada». Про це читайте на сайті.

 








Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту