В Олевську відзначили День Тошека

21 вересня в Олевську вперше відзначили День Тошека, нашого польського міста-побратима.

Цього року, в рамках проведення фестивалю польської культури «Сонячні мелодії», в Центрі дитячої творчості відбулася зустріч польської делегації з школярами ЗОШ №3. Дітям був представлений колектив «Kapela Biesiada».

Музиканти навчили олевських школярів польської пісні, а заступник директора Молодіжного дому культури в Глівіце Tadeusz Strassberger розповів про різновиди сопілок та продемонстрував варіативність звучання кожної з них.

Працівник Центру культури «Zamek w Toszku» Barbara Skawinska розповіла дітям легенду про Золоту качку, згідно якої в замку міста Тошек ще й досі є скарб у вигляді золотої качки, який колись одна принцеса заховала під час великої пожежі, але не встигла нікому сказати про його місце розташування через передчасну смерть.

Пізніше цього ж дня секретар ґміни Тошек Dominika Gminska в приміщенні Будинку культури детально розповіла про місто Тошек. Для зручності присутніх на заході, мультимедійна презентація демонструвалася українською мовою. Олевчани мали змогу задати питання секретарю ґміни Тошек, проте після чудової та детальної розповіді ні в кого не виникло запитань.

Завершився захід концертом відомого польського колективу «Kapela Biesiada» – це ансамбль, який виконує музику польських та словацьких гуралів, відомі застольні пісні, а також власного авторства. Багато років ансамбль радує публіку концертами по всьому краю, виступає на різноманітних зустрічах та фестивалях. У 2003 році «Kapela Biesiada» записала альбом «Бо та музичка». Виступ капели під час концертів – то музична подорож по Карпатах. Дякуючи поєднанню акустичних інструментів – скрипок та акордеону з бас-гітарою або з контрабасом та перкуссією (музичний інструмент) музика звучить ще цікавіше та динамічніше і стає справжньою родзинкою на виїзних концертах. Багато років ансамбль виступає у незмінному складі, що гарантує досконале виконання та високий артистичний рівень. Всім дуже сподобалося музичне виконання, тому олевчани аплодували стоячи та викликали колектив «на біс».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту