За мільйонами – в село

Інвестор планує видобувати торф біля Новоозерянки. 21 вересня в смт. Новоозерянка та с. Рудня-Озерянська відбулися громадські слухання щодо інвестиційної пропозиції по виготовленню торфопелетів на землях запасу.

Участь у слуханнях взяли керівник комунального підприємства «Олевськресурс-Інвест» Руслан Вербельчук, начальник управління економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності міської ради Олег Ковальчук, начальник виробничого відділу ДП «Олевськторф» Галина Ткач, в.о. старости Ірина Дударь. Щоправда, цікавою тема виявилася лише для 11 місцевих жителів.

Представник інвестора зазначив, що вже півтора роки вони займаються оформленням документів, мають висновки Національної академії наук про проведення всіх необхідних досліджень, в тому числі екологічних. За його словами, міні-завод буде розташований поблизу села Рудня-Озерянська, де торф видобуватимуть і перероблятимуть. Планується створити до 30 робочих місць, обіцяли працевлаштувати місцевих, податки надходитимуть до бюджету громади. Розпочати роботи планують з березня 2018 року. Представник Олевськторфу Галина Ткач зазначила, що територія, де інвестор планує видобувати, не входить до переліку родовищ їх державного підприємства, тому  це ніяк не заважатиме їх роботі. Видобувати торф вони мають наміри і в селі Журжевичі, де найближчими днями теж пройдуть громадські слухання.

Інвестор готовий допомагати громаді, тому вже придбав для селища дитячий майданчик і обладнання для спортивного майданчика. В майбутньому готовий поставити сушку для грибів та ягід. Чи то жителів підкупила така увага і подарунки, але вони радісно згодилися на співпрацю.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту