В Олевській гімназії – капітальний ремонт

На початку осені було розпочато капітальний ремонт одного з найбільших навчальних закладів ОТГ – Олевської гімназії, в якій навчається 593 учні. Наразі триває реконструкція головного корпусу, а саме заміна покрівлі та утеплення стін. Також проектом передбачено заміна вікон та дверей, влаштування водостічної системи, підлог та ганків.

Директор гімназії  Євгеній Рябой зазначив, що суміщати будівництво і навчальний процес не просто і дуже відповідально: «Провів масу нарад, масу наказів видав щодо техніки безпеки, правила поведінки учнів в умовах будівництва корпусу гімназії». 

Дедалі частіше жителі Олевська задають питання стосовно реконструкції гімназії. Мовляв, чому саме в неї вкладають мільйони, а проблеми інших шкіл нібито не вирішуються.

Олевська гімназія потрапила до переліку об’єктів Житомирської ОДА та отримала можливість фінансування за кошти Державного фонду регіонального розвитку (далі ДФРР). Проект про реконструкцію гімназії пройшов спеціальну комісію при ОДА, яка вивчає проекти всіх міст та громад-учасників за переліком показників. За шкалою оцінки проектів Олевська гімназії посіла 3 місце із 70, тому і потрапила під фінансування. Інші проекти міської ради були розглянуті, але не відібрані комісією.

Із Фонду було виділено 3,1 млн грн, а загальна вартість проекту становить 6,9 млн грн. За правилами участі, іншу частину суми мала фінансувати міська рада. На сесії міської ради депутати прийняли рішення виділити 3,8 млн гривень співфінансування з місцевого бюджету, щоб не втратити можливість отримати ці кошти. Якщо б міська рада відмовилася співфінансувати проект, то ці кошти втратила, а з ними і можливість співпраці з ДФРР.

У 2015-2017 роках, незважаючи на кризу, нарешті за 25 років, вдалося добудувати та відкрити корпус для початкових класів. Важливо, що на цьому це не закінчилось і історія має щасливе продовження. А нинішні заходи з утеплення приміщення гімназії допоможуть в подальшому зекономити мільйони гривень на опаленні та поточних ремонтах даного довгобуду.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту