В Кишині планують відкрити дитячий садочок

Дитячий садочок в селі Кишин готують до відкриття. Розпочати роботу дошкільний заклад має в грудні.

Оглянути готовність садочка 9 жовтня приїхали міський голова Олег Омельчук, його заступники Яків Осипчук та Василь Колбасюк, начальник Держпродспоживслужби Людмила Козловець, начальник Олевськгазбуду Ігор Кравченко. До них приєднались в.о. старости Василь Тимощук та діловод села.

Останній раз дитсадок тут працював з 1988 по 1991 рік. За словами в.о. старости, в 1991 році його перестали фінансувати і дошкільний заклад розграбували. Вже у 2012 році сільські голови почали робити перші спроби отримати фінансування, щоб відновити діяльність ДНЗ. Вже котрий рік в селі є лише група короткотривалого перебування для старших дітей при школі, яку відвідує 22 дошкільнят. Працює вона лише до 12:00 години і без харчування.

Новий садочок тут будували протягом п’яти років. Розрахований він на 3 групи. Наразі всі внутрішні ремонтні роботи закінчено, вже встановлено сантехніку та частково кухонне обладнання, завезено дитячі меблі. ДНЗ опалюється, підведена електроенергія.

Провести утеплення і облаштування території садочку мали в рамках проекту «Реконструкція фасадів та прилеглої території ДНЗ «Дзвіночок» вартістю 1,4 млн. Однак через допущені помилки в Кабміні, внесення змін в бюджет ці кошти надійшли лише частково та із запізненням.

Міський голова зазначив, що першочерговим завданням буде провести в ДНЗ мережу водопостачання та каналізації, огородити територію. Дав доручення навести лад в приміщенні, помити та прибрати в кімнатах, розставити меблі. Днями планується розпочати благоустрій території садочка. Також необхідно закупити посуд, матраци та постільну білизну.

Дитячий садочок всередині дуже гарний  та просторий. В селі з нетерпінням чекають коли «Дзвіночок» покличе до себе на новосілля.

До кінця цього року також планується відкриття садочку в селі Покровське та відновлення роботи Дружбівського НВК.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту