Розроблено проект реконструкції стадіону «Колос»

Спорт є головним компонентом життя здорової сучасної людини. Одним з найкорисніших видів спорту наразі є біг – за результатами досліджень регулярні пробіжки впливають на життя і збільшують його тривалість приблизно на три роки.

Розуміючи важливість спорту в нашому житті, питання реконструкції олевського стадіону «Колос» постало кардинально важливим. Насправді, серйозних перебудов наш стадіон давно не бачив. Ще декілька років тому «Колос» був у такому жахливому стані, що грати на ньому в футбол було соромно і неможливо – для проведення футбольних зустрічей їздили в село Радовель.

Володимир Рабош, заступник директора Олевської ДЮСШ, прокоментував: «Коли на початку минулого року я прийшов на роботу в Олевську ДЮСШ, разом з керівництвом міста та району ми відвідали стадіон і всі проблеми  вивчили. На той момент, я вибачаюсь, стадіон був перетворений на міське сміттєзвалище, де впродовж 2-3 років серйозних змагань не було. Перед цим був ремонт, після якого поле стало непридатне до використання. Чому? Я тоді не працював, питання до тих, хто робив горе-ремонт: замість газонної трави там була висіяна трава вівсянка… Трава має природню специфіку кучкуватися. Не один гравець на цих купинах отримував травми і люди не хотіли грати, ризикувати своїм здоров’ям».

Також Володимир розповів більш детально про вже розроблений проект реконструкції майнового комплексу стадіону «Колос» по вулиці Промислова, 8-а в місті Олевськ. В рамках проекту передбачено будівництво нової сучасної критої трибуни на 1 200 місць, реконструкція адміністративних приміщень, з передбаченими роздягальнями, душовими та іншими важливими приміщеннями для сучасних спортсменів, в тому числі організація водопостачання та водовідведення. Також передбачений міні-футбольний майданчик зі штучним покриттям, волейбольний та тренажерний майданчики, ремонт бігових доріжок. І, звісно, найголовніше – реконструкція футбольного поля. Проектом передбачено вирощування власного газону (суміш райграсу та тонконогу).

Даний проект є досить дороговартісним, наразі проходить його експертна оцінка. Про точну суму виконання робіт можна буде говорити після висновку експертів.

Про доцільність використання коштів на вже функціонуючий стадіон Володимир Рабош прокоментував: «У світі існує формула, придумана не нами, а задовго до нас і значно розумнішими людьми: 100 доларів, інвестованих у спорт, економить 1000 доларів для інвестицій в медицину».

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту