Дітей-чорнобильців 3 категорії харчуватимуть безкоштовно

Розпочинаючи з 25 жовтня цього року розпочинається безкоштовне гаряче харчування для дітей-чорнобильців, які навчаються в зоні радіоактивного забруднення.

Наразі в Олевській ОТГ 26 шкільних закладів, які відносяться до 3 чорнобильської зони: Дружбівський НВК, Новоозерянський НВК, Жубровицька ЗОШ, Замисловицька ЗОШ, Зубковицька ЗОШ, Кам’янська ЗОШ, Покровська ЗОШ, Копищенська ЗОШ, Лопатицька ЗОШ, Майданська ЗОШ, Тепеницька ЗОШ, Хочинська ЗОШ, Калинівська ЗОШ, Журжевицька ЗОШ, Зольнянська ЗОШ, Майдан-Копищенська ЗОШ, Озерянська ЗОШ , Перганська ЗОШ, Сердюківська ЗОШ, Стовпинська ЗОШ, Сущанська ЗОШ, Юрівська ЗОШ, Андріївська ЗОШ, Будківська ЗОШ, Джерельська ЗОШ та Сарнівська ЗОШ.

Крім того, безкоштовно харчуватимуть учнів шкіл Білокоровицької ОТГ та Радовельської сільської ради. Загалом, це 3041 дитина, яка постраждала від Чорнобильської катастрофи.

Забезпечуватимуть дітей гарячою їжею ТОВ «Продцентр-плюс» (м. Коростень). Вартість одного дітодня становить від 28,82 грн. до 32,74 грн., в залежності від вікової категорії. Загальна вартість харчування складає майже 3,5 мільйони гривень, фінансування відбувається з державного бюджету України. Наразі надійшли кошти на харчування дітей до кінця 2017 року. Чи буде продовжено безкоштовне харчування з початку 2018 року наразі невідомо.

В 4 зоні радіоактивного забруднення Олевська міська рада за свій рахунок здійснює безкоштовне гаряче харчування для 135 дітей з восьми шкіл (м. Олевськ, с. Корощине, с. Варварівка, с. Кишин, с. Болярка, с. Зубковичі) – це діти-інваліди, діти учасників АТО тощо.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту