На Промисловій замінюють дах одразу на двох багатоповерхівках

Все більше олевчан усвідомлюють, що мають спільно дбати про стан своїх багатоповерхівок. Вони об’єднуються у ОСББ (об’єднання співвласників багатоповерхових будинків), щоб покращити стан своїх будівель. Для того, щоб спільно вирішити питання капітального ремонту (ефективної термосанації) своїх житлових будинків, ОСББ створили і жителі Промислова, 72 із назвою «Шелест» і Промислова, 78 «Орхідея».

На цих багатоповерхових будинках замінюють дах. Це перший етап проекту по капітальному ремонту. Другий етап передбачає утеплення даху та стін, який виконуватиметься за наявності коштів. Підрядні роботи виконує приватне підприємство «Житомир-АВТОТЕХДІАГНОСТИКА». З державного бюджету за сприяння народного депутата Володимира Арешонкова на заміну покрівлі було виділено по 150 тис. грн. на кожну будівлю. Проект також співфінансується жителями цих будинків. Міська рада коштів поки що не виділяла.

На черзі заміна покрівлі на двоповерхівках по вул. Княгині Ольги, 22 та Інтернаціональна 32а. На їх з держбюджету теж виділили по 150 тис. грн.

Житловий фонд міста Олевськ нараховує 42 багатоповерхових будинки і всі вони потребують ремонту. Така ж ситуація з багатоквартирними будинками в селах. В Олевську утворено лише 7 ОСББ: «Прометей» (Г.Виговського, 15), «Шелест» (Промислова, 72), «Квадрат» (Герцена, 22), «Первоцвіт» (Київська 16а), «Орхідея» (Промислова, 78), «Княже-22» (Княгині Ольги, 22), «Центральна» (І.Франка,1), де управління здійснюється його співвласниками.

Для підтримки жителів багатоповерхових будинків, які створили ОСББ,  було затверджено Програму розвитку житлового господарства Олевської міської ради «Ефективне та надійне житлове господарство – мешканцям міста на 2016-2017 роки», згідно якої можуть виділятися кошти на умовах співфінансування.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту