В Олевській ЗОШ №2 розпочалась реконструкція внутрішніх туалетів

У закладах освіти Олевська існує проблема внутрішніх туалетів, яка неодноразово обговорювалася на батьківських зборах. Вже десятиліттями школярі ходять до вуличних туалетів, особливо тяжка ситуація взимку, коли температура повітря падає нижче нуля.

Роки йшли – проблема не вирішувалася. Наразі в місті Олевськ без сучасних зручностей залишаються 924 учні двох загальноосвітніх шкіл: ЗОШ №2 та ЗОШ №3.

Заклади освіти перейшли на баланс об’єднаної територіальної громади лише в липні цього року. Раніше управління здійснювалося через відділ райдержадміністрації. Після отримання закладів освіти, Олевській міській раді в швидкому режимі довелося готуватися до нового навчального року, опалювального сезону та виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонтні роботи приміщень.

Говорячи про будівництво внутрішніх туалетів в школах міста, постала проблема не лише в облаштуванні приміщень. Найдорожчим є процес організації водопостачання та водовідведення. Як відомо, очисні споруди у місті Олевськ не працюють, що не дозволяє школам підключитися до відповідних мереж. Крім того, централізованого водопостачання на лівому березі Уборті, де знаходиться ЗОШ №3, наразі взагалі немає. Таким чином, для загальноосвітніх закладів наразі один вихід – лаштувати автономну каналізацію.

Тим не менше, вже розпочались роботи по будівництву внутрішніх туалетів в Олевській ЗОШ №2. Раніше, за поданням депутата Житомирської обласної ради Олександра Ніколайчука, була закуплена сантехніка для школи. Зараз тривають ремонтні роботи по монтажу частини внутрішніх мереж та переплануванню приміщення. Кошти, в сумі 40 тис. грн., надійшли згідно субвенції з державного бюджету за поданням народного депутата України Володимира Арешонкова.

Для проведення інших робіт в школі №2 не вистачає більше 200 тис. грн., в той час, як загальна сума проекту 274 106 гривень. Олевська міська рада та керівництво школи звернулися до народного депутата України Борислава Розенблата з проханням виділити необхідну суму. Раніше, під час зустрічі з громадою Олевщини та головою облдержадміністрації Ігорем Гундичем, депутат говорив про можливість виділення необхідної суми.

Наступними на черзі по реконструкції внутрішніх туалетів Олевська ЗОШ №3 та Кишинська ЗОШ. Ці роботи виконує приватне підприємство «Будсервіс Д».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту