В селі Жубровичі відбувся семінар для бібліотечних працівників

25 жовтня керівництво централізованої бібліотечної системи провело  виїзний  семінар для бібліотечних працівників ОТГ у бібліотеці-філії №21 с. Жубровичі на тему «Краєзнавча  робота бібліотек ЦБС в ОТГ».

 Основні завдання та стратегію розвитку для бібліотек громади  висвітлила директор ЦБС Лідія Сібірьова, яка  наголосила,  що робота над створенням краєзнавчих світлиць не закінчується, а набирає більших обертів. До початку нового року  у всіх бібліотеках громади повинні бути відкриті  краєзнавчі світлиці з історії рідного села.

 Начальник відділу культури Олевської міської ради Ірина Кльоц проінформувала бібліотечних працівників, що наразі одним із основних напрямків роботи  закладів культури є пошук та збереження  матеріальної та  культурної спадщини,  так як 2018 рік оголошено Роком  культурної спадщини.

Працівники бібліотеки-філії с. Жубровичі   Вакулін О.В. та Балюрко О.М. поділилися своїм досвідом створення краєзнавчої світлиці та роботою по обслуговуванню відвідувачів. Вони також провели для учасників семінару екскурсію.

Велику та кропітку роботу провели працівники бібліотеки с. Жубровичі по створенню краєзнавчої світлиці історії села. На стендах охоплено згадки всіх установ та закладів села з фотографіями та альбомами.  Створити світлицю допомагали   вчителі та учні школи , працівники культури, в.о. старости  та всі небайдужі  жителі , які хочуть  зберегти  згадки про своє село.

Бібліотечні працівники були в захоплені  від світлиці і  поїхали додому у піднесеному настрої з новими задумками щодо створення  світлиць у власних  селах.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту