Кіптява і неприємний запах. Жителі Олевська скаржаться на деревообробне підприємство

Житель м.Олевськ звернувся до міської ради із заявою, в якій скаржиться на деревообробне підприємство, що розташоване неподалік його будинку. Під даною заявою підписалися ще 29 жителів Олевська, а в кінці вказано, що до цього листа приєднуються 600 дітей Олевської ЗОШ №3, а також педагогічний колектив.  

«…Хочемо звернути увагу, що зазначене підприємство (ред. ТзОВ Торговий дім «Крона Вуд») здійснює свою діяльність без відповідних дозволів, що передбачають екологічне та будівельне законодавство України. Впевнені, що саме через це, ми потерпаємо від постійної задимленості з боку підприємства. Імовірно, при введенні в експлуатацію паливних печей, котлів сушарок деревини було знехтувано певними факторами, такими як висота димових труб. По цій причині дим, сажа, попіл і кіптява, що виходять із труби, осідають на багатьох подвір’ях та житлових будинках. Це несе велику шкоду здоров’ю…». Йдеться у заяві.

Підприємство розташоване на території райсільгосптехніки (неподалік нафтобази), займається виготовленням дерев’яних піддонів та дерев’яної тари. Представники міської ради Є.Зембра та О.Фещук виїхали за адресою підприємства, де відбулася зустріч із заявником. Вони повідомили, що виробництво знаходиться за межами міста, тому міська рада не має повноважень перевірити документи чи дозволи.

Заявник розповідає, що звертався до виконавчого директора, як він його називає, з проханням усунути недолік з кіптявою, зробити трубу вищою, однак у відповідь отримав образи. Вирішив вплинути іншим шляхом, написав звернення до міської ради, Житомирської ОДА та, навіть, Президента. Вбачає у діях керівництва підприємства інші серйозні порушення. Запевняє, що вони самовільно вирізали півгектара лісу і без дозволу на цій території вже будують сушильні для деревини. Про що звернувся до Державної архітектурно-будівельної інспекції із заявою перевірити законність будівництва. Зазначив, що сюди вже приїжджали екологи з області, але їм, навіть, документи не показали. На все закривають очі по одній причині, впевнено заявляє він, що підприємство належить олігарху Курищуку К.К., адже стільки порушень не дозволили б робити будь-кому. Дана інформація записана зі слів заявника.

Для здійснення замірів викидів в атмосферне повітря на місце прибули спеціалісти обласного лабораторного центру ДУ «ЖОЛЦ». Вони провели дослідження біля найближчого будинку та ще двох точках неподалік підприємства. Бути присутнім при проведенні досліджень керуючий підприємством «Крона Вуд» відмовився. Результат буде відомо згодом. Якщо аналізи покажуть порушення, буде проведено повну перевірка діяльності підприємства по всім фактам.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту