Горе-матір з Олевська намагалася продати дитину за 35 тисяч доларів

На Київщині поліція затримала 22-річну жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина. Як повідомляє нацполіція, зловмисниця хотіла отримати за хлопчика 35 тис. доларів. Оперативникам Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Київської області стало відомо про те, що мешканка м. Васильків Київської області шукає покупця на власного сина. «Оцінивши власну дитину у 35 тис. доларів, зловмисниця почала шукати клієнтів на «живий товар». Знайшовши покупця, жінка наполягла на якнайшвидшому продажі сина. При цьому вона хотіла переконатися, що сина їй не повернуть», – йдеться у повідомленні. Поліцейські провели необхідні оперативно-розшукові заходи та затримали жінку в момент отримання грошей за дитину. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як з’ясувалося згодом, у відеосюжеті йдеться про 22-річну дівчину з Олевська – Майю. У 2015 році як сирота вона отримала від міської ради квартиру в центрі міста (багатоповерхівку називають «жираф»). «Стати на ноги» дівчині допомагали соціальні служби та громадські релігійні організації.

Шокує те, що дівчина могла залишити дитину у свекрухи, де жила, в знайомих, а так вона все спланувала, щоб саме продати. Це говорить про те, що це не були емоції, миттєве рішення, проблеми в особистому житті, а тим більше проблеми з житлом. У два роки дитину можна було б віддати в дитячий садочок та піти на роботу. Бажання легкої наживи таким ганебним для жінки способом не викликає жалості. І нелегка доля сироти тут не виправдання.

Це той випадок, коли держава виконала свої зобов’язання – пільги, житло, допомогу, не виправдало себе. Мабуть, справа в тому, що інвалідність душі – це на все життя.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту