На сесії міської ради показали архівні документи про передачу 34 тисяч га олевського лісу

На 18 сесії міськради, яка відбулась 16 листопада, розглянули питання про звернення до органів прокуратури по лісам АПК щодо їх повернення у власність ОТГ. Дану пропозицію ще декілька засідань тому вніс депутат міської ради від УНП Василь Снігур, якого підтримав однопартієць Зеновій Фіц. Вони вимагали, щоб міська рада  подала до суду аби повернути тисячі гектарів в громаду. Але, як виявилося, Зеновій Фіц, який на той час займав посаду голови районної державної адміністрації, сам видав розпорядження про створення підприємства «Олевськагроліс»,  якому і передали в користування майже 35 тисяч гектарів лісу. Районна рада затвердила його розпорядження, і своїм рішенням надала згоду на передачу у користування землі лісового фонду.

З даного питання доповідала начальник юридичного відділу Олена Тимошенко: «На минулій сесії піднімалось питання щодо повернення земель лісового фонду Олевського лісгоспу АПК до Олевської ОТГ. Підприємство було створене за розпорядженням голови райдержадміністрації і затверджене рішенням Олевської районної ради. 1.09.2000 року розпорядженням голови райдержадміністрації було створено комунальне підприємство «Олевськагроліс» системи «Житомироблагроліс» з правом юридичної особи як підрозділ підприємства. Дане розпорядження було прийнято тодішнім голою РДА Зеновієм Фіцом. 21.09.2000 року рішенням Олевської районної ради це розпорядження затверджено і надано згоду на передачу земель лісового фонду в постійне користування «Олевськагролісу» системи «Житомироблагроліс» загальною площею 34503 га.

Але враховуючи побажання депутатів ми підготували звернення в прокуратуру вже від імені Олевської міської ради з таким проханням «Просимо в інтересах держави звернутися в суд про визнання розпорядження голови Олевської райдержадміністрації і рішення районної ради недійсним та повернути у спільну власність сіл, селищ, міста району землі лісового фонду».

Оскільки міська рада не створювала підприємства «Олевськагроліс» та не передавала цих лісів, то подавати позов до суду не може. Виправити помилку депутатів 2000 року може нинішнє скликання депутатів районної ради.

Архівні документи про передачу лісів АПК

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту