Ремонти та закупівлі для сільських населених пунктів

Олевська об’єднана територіальна громада з кожним днем все більше розвивається – створюються нові об’єкти та проходить реконструкція старих. Тим не менше, змінюється не лише головний населений пункт ОТГ, а й сільські громади. Майже кожне село отримало кошти на святкування Дня села, фарбу для проведення поточних ремонтів ДНЗ та кошти для проведення робіт з благоустрою. Ремонтуються дороги та виготовляється проектна документація для подальшого капітального ремонту доріг. Загалом на утриманні громади знаходяться клуби, бібліотеки, ФАПи, амбулаторії, вуличне освітлення, дитячі садочки, адмінприміщення сільських рад, виплата заробітної плати старостам та діловодам, надання при потребі матеріальної допомоги жителям громади.
Отож, ми намагались максимально узагальнити інформацію по всім населеним пунктам ОТГ і висвітлити її на сторінках бюлетеня для ознайомлення.
Так, в Хочині провели роботи по влаштуванню огорожі біля пам’ятника учасникам ВВВ, провели поточний ремонт вулиць, розробляють проектну документацію для капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення в с. Хочино, с. Рудня-Хочинська та Перга, а також проходять роботи по встановленню вікон в сільській школі.
В Зольні замінять вікна в дитячому садочку, для будинку культури закуплено тенісні та більярдні столи, музичну та звукопідсилюючу апаратури. Також розробляється проектна документація по об’єкту “Капітальний ремонт (заходи енергозбереження) будівлі дошкільного навчального закладу № 25 “Чебурашка”. Проведено поточний ремонт доріг.
Для ДНЗ села Юрове придбали посуд, холодильник, ноутбук, мікрофон та 26 покривал на дитячі ліжечка. Крім того, виконано поточний ремонт системи опалювання дитячого садочку. В Юрівській школі з’являться новенькі вікна.
196 692 грн. витратили на поточний ремонт доріг у Варварівці, зокрема: вул. Шкільна, вул. Незалежності і пров. Шкільний. Для дитячого садочка закупили нові меблі. Для потреб громади придбали драбину-трансформер. Також було впорядковано Олевське міське сміттєзвалище в селі Рудня-Бистра. В Корощині проведено поточний ремонт вуличного освітлення по вул. Хмельова та вул. Гагаріна. В школі села замінять вікна.
В Лопатичах провели поточний ремонт доріг по вул. Польова та вул. Зарічна, грейдерування вулиць, зрізання дерев на кладовищі. Виконали комплекс робіт по реконструкції дошкільного навчального закладу та його поточному ремонту. Для дитячого садочка придбали музичне обладнання, постільну білизну, бойлер, посуд. В Лопатицькій ЗОШ мають замінити вікна та виготовляють проектну документацію для капітального ремонту приміщення з метою енергозбереження. Були виділені кошти на благоустрій та на придбання драбини-трансформера.
В Стовпинській школі замінять вікна, в сільській бібліотеці з’являться нові меблі та тюль. Дитячому садочку закупили іграшки, ФАПу – матеріали для проведення поточного ремонту, а в клубі встановили металопластикові вікна, вхідні двері, водостічні козирки та штори занавісу.
В селі Копище готуються до реконструкції адміністративної будівлі під облаштування дитячого садочка по вул. Партизанська, 50. В школі з’являться нові парти та стільці. В селі Майдан-Копищенський проведено поточний ремонт вулиць та майданчика біля пам’ятника, ліквідовано стихійне сміттєзвалище, здійснять реконструкцію вуличного освітлення.
Дитячий садочок Жубрович отримав 12 двохярусних ліжок з натуральної деревини та 4 килими. Також в селі провели поточний ремонт доріг, впорядкували сміттєзвалище твердих побутових відходів та ліквідували стихійне звалище, відремонтували опалення в Будинку культури, газове опалення замінено на пічне.
Для Кам’янки розробили проект капітального ремонту дороги по вул. Набережна, провели поточний ремонт доріг і зрізання дерев. В школі села встановлюють вікна, а у дитячому садочку з’явився новий комплект меблів, телевізор, насос та ноутбук.
В Кишинській школі готуються до встановлення санвузлів. Також в селі ліквідували несанкціоноване сміттєзвалище. Вперше за багато років провели ямковий ремонт центральної вулиці та готуються до відкриття дитячого садочка.
В Тепениці проведений ремонт дороги по вул. Левчука, а також поточні ремонтні роботи по вул. Вишнева, вул. Поліська, вул. Будівельна, вул. Набережна та вул. Садова. В Тепеницькій школі провели реконструкцію системи опалення та вже замінили частину вікон, для дитячого садочка придбали електроплиту, столи з мийкою та посуд. Крім того, в селі було ліквідовано несанкціоноване сміттєзвалище. Виготовлено проект капітального ремонту огорожі кладовища в Хмелівці.
В селі Майдан зроблено грубку (вартість однієї грубки близько 11 тисяч гривень).
Для Сущанського ДНЗ розробляється проектна документація для капітального ремонту по заходам енергозбереження та оформлення документів на землю.
З травня повноцінно функціонує ДНЗ в Новоозерянці (раніше там була група короткотривалого перебування при НВК).
В Замисловицькій ЗОШ замінять вікна та виготовляють проектну документацію для капітального ремонту приміщення з метою енергозбереження.
Поточний ремонт доріг та мосту провели у селі Зубковичі, виділили кошти на виготовлення технічної документації із землеустрою ДНЗ. Проводять капітальний ремонт даху дитсадка.
У селищі Дружба провели поточний ремонт вулиць. Заплановано провести капітальний ремонт водопроводу. З жовтня працює дитячий садочок.
Поки готувався матеріал більшість робіт вже виконано або виконуються, деякі об’єкти чекають своєї черги.

На цьому ремонтні роботи та покращення матеріально-технічної бази сільських населених пунктів не завершується. Олевська міська рада і надалі буде втілювати вже існуючі проекти, а також створювати нові.
Сьогодні будь-який громадянин України може слідкувати за діяльністю органів місцевого самоврядування. Що і скільки купує Олевська міська рада можна ознайомитись на сайті системи електронних державних закупівель ProZorro.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту