НАСИЛЬСТВО – ПРО ЩО ВАРТО ЗНАТИ?

Насильство – серйозна проблема людства, яка не знає ні державних кордонів,ні соціального розташування. Вона може торкнутися як бідних, так і багатих, як людей з вищою освітою, так і людей, які ніколи не вчилися. І ніхто не може пророкувати, коли і де насильство може відбутися.

Будь-яке домашнє насильство, незалежно від того, спрямоване воно безпосередньо на дитину чи на іншого члена сім’ї, травмує дитину. Діти різного віку по-різному реагують, але на всіх дітей, навіть на немовлят, впливає домашнє насильство.

В Україні заборона всіх форм насильства проголошується Конституцією України, Кримінальним кодексом України, Законом України «Про попередження насильства в сім’ї», Законом України «Про охорону дитинства», постановами Кабінету Міністрів України та багатьма іншими нормативно-правовими актами.

З 25 листопада по 9 грудня 2017 року  фахівцями комунальної установи «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» проводиться  акція «16 днів проти насильства», під час якої проведено заходи, а саме:

  • 28 листопада 2017 року фахівцем із соціальної роботи комунальної

установи «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» Шишук Л.М. в Озерянській ЗОШ І-ІІ ст.. разом з вчителем. Мельник Н.І. було проведено з дітьми різних категорій бесіду «Насильство. Види покарання». Під час  групового заходу охоплено учнів з першого по дев’яті класи.

  • 29 листопада 2017 року фахівцем із соціальної роботи комунальної

установи «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» Шишук Л.М. разом з вчителем Новоозерянського НВК Чорнобокою О.М., у вищевказаному навчальному закладі було проведено бесіди: «Насильство та як його уникнути», «Правова освіта», для різних категорій дітей. Під час якого охоплено учнів восьмого класу.

  • 30 листопада 2017 року фахівцем із соціальної роботи комунальної

установи «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» Козловець А.В. разом з директором Лопатицької ЗОШ І-ІІІ ст. Мороз М.В., було проведено з різними категоріями дітей такі бесіди: «Молодь проти насильства!», «Жертви мовчать». Під час проведення групового заходу було охоплено учнів з сьомого по одинадцятий клас.

       Мета проведення профілактичних бесід: ознайомити дітей з актуальністю проблеми насильства у шкільному середовищі, навчити їх розрізняти види насильства, підвищити знання дітей про захист їхніх прав.

       На жаль, ще й досі є люди, які вважають, що такої проблеми не існує, що вона надумана, і людина або дитина, яка потерпає від насильства, сама його провокує, а інколи і просто прагне його. Така думка існує до цих пір через існування стереотипів в суспільстві, які не так легко зруйнувати.

Соціальна робота фахівцями «Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» щодо попередження насильства продовжується.

 

Комунальна установа «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради»

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту