Прийміть дитину у родину!

На території Олевської об’єднаної територіальної громади функціонує 8 прийомних сімей, в яких проживає та виховується 20 прийомних дітей та один дитячий будинок сімейного типу, в якому проживає та виховується 7 дітей-вихованців. Тринадцять дівчат та чотирнадцять хлопчиків відчувають батьківську любов, тепло, опіку та зростають в сімейному оточенні.

Сім’я – неповторне середовище для розвитку дитини, формування її в повноцінну людину і громадянина. Однак, в нашому сьогоденні суспільство зіштовхнулось з жорстокими реаліями життя, яке позбавило тисячі дітей домашнього затишку, батьківського піклування. Держава бере на себе відповідальність за дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Громадянам нашої країни надається право на усиновлення, опіку та піклування над дитиною, взяти дитину-сироту, дитину позбавлену батьківського піклування на виховання та спільне проживання в прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу.

Прийомна сім’я — це сім’я або окрема особа, яка неперебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на себе відповідадьність та обовязок виростити та виховати дитину. Для спільного проживання вона може взяти на виховання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних житлово-побутових умов проживання. Прийомні діти виховуються у прийомній сім’ї до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-ІУ рівня акредитації – до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.

ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ПРИЙОМНИХ БАТЬКІВ

Прийомні батьки є законними представниками прийомних дітей на підприємствах, в установах та організаціях без спеціальних на те повноважень, несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомних дітей.

МАТЕРІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Фінансування прийомних сімей здійснюється за рахунок
державного бюджету. Прийомній сім’ї щомісяця виділяються кошти на харчування прийомних дітей, придбання для них одягу, взуття, м’якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок тощо. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.   
Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім’ї, перераховуються на особистий рахунок одного з прийомних батьків, відкритий в установі банку за місцем проживання прийомної сім’ї. Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення.

           Прийомна сім’я, по відношенню до інтернатних закладів, створює набагато кращі психологічні, соціальні умови для виховання, захисту, розвитку дитини та допомагає повернути суспільству повноцінного громадянина.

           В нашій країні багато дітей мріють про маму і тата. Саме Ваша сім’я може стати для прийомної дитини осередком любові і тепла, якого вона прагне… І саме Ви навчите її більше усміхатися, любити людей і бути щасливою. І Ваш вчинок зробить цей світ добрішим…

         Ми віримо, що Ви чуйна та щира людина і доля дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування не байдужа Вам.

         Зважтеся на цей крок. Ваша дитина чекає саме на Вас!
         Якщо Ви маєте бажання створити прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу за детальнішою інформацією звертайтеся до комунальної установи «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» за адресою: місто Олевськ, вулиця Володимирська, 1, тел.. 2-16-65.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту