Новий дах на Інтернаціональній 32а

Покрівля до ремонту

Покрівля після ремонту

Перекрито дах на багатоквартирному будинку по вулиці Інтернаціональній 32 а. Це вже четвертий багатоквартирний будинок, в якому перекрили дах за сприяння народного депутата Володимира Арешонкова. 150 тис грн були виділені за його сприяння, 20 тис грн від обласного депутата Сергія Крамаренка та 24 600 тис. грн від обласного депутата Андрія Озерчука.

Міський голова Олег Омельчук зазначив, що об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) будуть допомагати із заходами енергозбереження. У наступному році із термосанацією планують допомогти іще двом ОСББ, які звертались за допомогою – це «Квадрат»  вул. Герцена, 22 (11 квартир) та «Первоцвіт»  Київська, 16 а  (8 квартир).

Проблеми із ремонтом житлового фонду можна вирішувати спільно із органами місцевого самоврядування, зазнає міський голова.  Для цього потрібно створювати ОСББ, для яких існують державні, обласні та місцеві програми підтримки.

Лідером по створенню ОСББ є Новоград-Волинський, там ще у 2011 році 80% багатоповерхівок створили об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Станом на вересень 2017 року на Житомирщині функціонує 519 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, на обслуговуванні яких знаходиться 846 будинків. Про це повідомляє департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА. За рахунок державної та обласної програм відшкодування «теплих» кредитів у багатоквартирних будинках здійснюється заміна покрівлі, вікон та дверей, ремонт системи теплопостачання, утеплення тощо.

Так, з початку дії Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження з обласного бюджету ОСББ Житомирщини відшкодовано 37 «теплих» кредитів на суму 65 млн 16, тис.

Тільки у серпні 2017 року 17 ОСББ взяли «теплі» кредити для заміни вікон, дверей, освітлення, ремонту системи опалення на 3 млн 359,2 тис.грн.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту