Депутати Олевської ОТГ написали звернення до керівництва області

На засіданні 22 сесії міської ради, яка відбулась 12 січня, було прийнято рішення про звернення до голови Житомирської ОДА Гундича І.П. та обласної ради Ширми В.В. з приводу незадовільного стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення між населеними пунктами.

З  1 січня 2018 року до повноважень облдержадміністрацій належить управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення та виконання функцій головного розпорядника коштів, що спрямовуються у вигляді державної субвенції місцевим бюджетам з Державного дорожнього фонду. Наразі область виділяє по 200 тис. грн на виготовлення проектної документації на капітальний ремонт. Далі, ймовірно, розподілятимуться вже кошти на ремонт.

У своєму зверненні, депутати Олевської ОТГ просять виділити кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на найбільш проблемні дороги місцевого значення  Олевської ОТГ, на їх думку, а саме:

  • Олевськ-Тепениця-Артинськ-Обище-Замисловичі;
  • Покровське – Журжевичі;
  • Варварівка – автодорога Київ-Ковель.

Депутат Халімончук В.М. зазначив, що проїжджав цими дорогами і вважає однією із причин такого їх стану є зарослі деревами узбіччя, які треба вирізати. Саме через це тримається висока волога і грейдерування не ефективне. Депутат Шевчук Ю.І., який є директором Білокоровицького лісгоспу, відповів, що цим має займатися райавтодор, на що вони беруть лісовий квиток на вирубку і розчищають узбіччя від дерев. І додав, що вони не повинні були запускати ситуацію до такого стану, щоб там виросли такі дерева. Вирішили, що це питання опрацюють додатково.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту