Інформація щодо оздоровлення учасників АТО

Держава гарантує учасникам бойових дій та інвалідам війни право на безоплатне  санаторно-курортне  лікування.

На сьогоднішній день  учасники АТО мають можливість самостійно обрати заклад санаторно-курортного лікування залежно від власних вподобань та пріоритетів.

Для одержання путівки учасник АТО  повинен перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Щоб стати на облік необхідно подати заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о, копію посвідчення УБД або інваліда війни, копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань в районах проведення АТО.

Якщо обраний заклад відповідає вимогам, встановленим постановою та готовий прийняти учасника АТО, то між органом соцзахисту, особою та адміністрацією санаторію укладається тристоронній договір про отримання путівки та надання лікування.

Дізнатися про санаторії, до яких надаються путівки можна звернувшись до управління праці та соціального захисту населення, де працівники зобов’язані ознайомити учасника АТО з переліком санаторно-курортних закладів, можливостей лікування, умовами проживання та харчування, вартістю путівки.

Гранична вартість путівки, на яку можуть розраховувати учасники АТО при виборі санаторію визначається щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

Термін перебування в санаторії складає 18 днів. В путівку має бути включене проживання, триразове харчування, лікувально-діагностичні процедури.  Перелік послуг може різнитися залежно від санаторію.

За бажанням учаснику АТО можуть бути надані додаткові послуги за умови додаткової оплати послуг за рахунок власних коштів. Орієнтовний перелік платних послуг  −  басейн, сауна, заняття в спортзалі тощо.

Санаторно-курортне лікування учасників АТО здійснюється в межах бюджетної програми “Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників АТО та забезпечення постраждалих учасників АТО санаторно-курортним лікуванням” (КПКВК 2505150).

Видатки з держбюджету у 2017 році за програмою становили для Олевського району   253,3  тис. грн.

Оскільки, оплата путівки проводиться лише після того, як учасник АТО пройшов повний курс лікування, є можливість відмовитися від лікування в разі надання неякісних послуг та обрати собі інший санаторій. Таке нововведення однозначно є стимулом для санаторних закладів для покращення умов та надання послуг належної якості.

Довідково: У 2017 році оздоровлено 41-го учасника бойових дій з числа учасників АТО (42% від потреби) та 1 особа з інвалідністю з числа учасників АТО (100% від потреби).

За детальною інформацією просимо учасників АТО звертатись до управління праці ( каб.№7)  або за телефоном 2-17-70.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту