Про щеплення дошкільнят, фінансову звітність директорів та батьківську плату за харчування

Головні питання дошкільної освіти говорили на нараді у відділі освіти, молоді та спорту, яка відбулась 26 січня.

У ній взяли участь начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко, його заступник Алла Гаврилюк, заступник головного лікаря ЦПМСД, лікар-педіатр Алла Ігнатенко та директори закладів дошкільної освіти (нині так правильно називати завідуючих дошкільних навчальних закладів).

Заступник головного лікаря ЦПМСД, лікар-педіатр Алла Ігнатенко розповіла про необхідність щеплення дошкільнят, заодно заспокоїла інформацією, що поки випадків кору в регіоні не зафіксовано. Наголосила, що повинна проводитись робота з батьками, які відмовляються вакцинувати дітей.

Заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Алла Гаврилюк зупинилася на ЗУ «Про освіту», який вступив в силу нещодавно. Саме він зобов’язує всі навчальні заклади, в тому числі дитсадочки та школи, оприлюднювати фінансову звітність щодо коштів (державних, спонсорських, батьківських) на власному сайті або сайті засновника (в нашому випадку це Олевська міська рада). Неоприлюднення фінансової інформації загрожує дисциплінарною відповідальністю – це може бути догана керівникові або звільнення.

Валерій Левченко зазначив, що вони планують створити та оприлюднити реєстр черговості дітей в садочок. Все це пов’язано з тим, що все частіше батьки пишуть заяви на зарахування дітей в садочок з самого народження. Щоб не виникало непорозумінь, цей реєстр формуватимуть по мірі надходження заяв. Заодно це дозволить планувати наповнюваність ДНЗ.

 

Головний спеціаліст відділу Альона Ковальчук дала рекомендації щодо ведення документації в дитсадках, розповіла про нові нормативні акти, які вступили в силу з 2018 року. Окремо обговорили аналіз відвідування дітей в дитячих садочках, висловила прохання звернути увагу на дітей, які не відвідують дошкільні заклади без поважних причин (окрім хвороб). Зупинилася на питанні дотримання норм харчування та заборгованості по батьківській платі за харчування. Варто зазначити, що згідно діючих положень, якщо протягом 2 місяців батьки не сплачують за харчування дитини в ДНЗ, таку дитину мають право відрахувати. На щастя, таких випадків ще не було.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту