В міській раді продовжують вивчати питання видобутку торфу

30 січня відбулась нарада, на якій спілкувались про співпрацю державного підприємства «Олевськторф» та комунального підприємства «ОлевськРесурсІнвест». Нагальні питання обговорили міський голова Олег Омельчук, його заступник Олександр Ніколайчук, генеральний директор Державного концерну «Укрторф» Андрій Озерчук, в.о. директора ДП «Житомирторф» Андрій Вдовенко, директор КП «ОлевськРесурсІнвест» Руслан Вербельчук, керівник ДП «Олевськторф» Сергій Павлюк, маркшейдер підприємства Галина Ткач та начальник управління земельних відносин міської ради Наталія Біленець.

Головним питанням наради було обговорення добутку торфу в Олевській громаді. Наразі існує проблема загорянь земель з покладами торфу, які вкрай тяжко загасити та, навіть, локалізувати. Добуток даної породи дозволить в правовому полі вирішити екологічну проблему частих пожеж та поповнювати місцевий бюджет.

Директор комунального підприємства Руслан Вербельчук повідомив про декілька можливих для видобування торфу ділянок поблизу села Лопатичі. В свою чергу, ДП «Олевськторф» готове надавати свої послуги, адже окрім навченого персоналу на балансі державного підприємства є також спеціальна техніка.

Було вирішено до 15 лютого спільно розробити технічні напрацювання в організації співпраці та навідатися з робочим візитом до голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича.

Міський голова Олег Омельчук повідомив, що наразі головне – це сприяти розвитку громади та доручив Наталії Іванівні в найближчі терміни надати пропозиції щодо вільних земельних ділянок, на яких можливо видобувати торф. До даної роботи залучити директора КП «ОлевськРесурсІнвест» Руслана Вербельчука.

Генеральний директор державного концерну «Укрторф» Андрій Озерчук зазначив, що процес видобування торфу і корисних копалин місцевого значення може стати взірцем того, як має працювати комунальне підприємство.

Читайте також: Від банкрутства врятує співпраця.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту