Сироті вручили ключі від житла

Сироті Олександру Редьку передано ключі від соціального житла в селі Сущани. Це відбулося 2 січня за участі заступника міського голови Якова Осипчука, начальника служби у справах дітей РДА Галини Орищук, начальника управління містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Ніколайчука та в.о. старости села Сущани Катерини Стафійчук.

Раніше Олевська міська рада спільно з РДА підготували ряд документів та взяли участь в Регіональній (комплексній) цільовій соціальній Програмі забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018-2022 роки (згідно розпорядження голови Житомирської ОДА від 18.12.2017 року №502).

Така Програма діє вперше у нашому регіоні. Проте, спільними зусиллями  в найкоротший термін вдалося долучитися до неї та купити соціальне житло в с. Сущани, загальною вартістю близько 295 тис. грн. Загальна площа будинку – 58,6 кв.м. (житлова – 31,7кв.м.). На подвір’ї є колодязь, літня кухня, сарай та інші господарські будівлі.

Олександр Редько раніше проживав у селі Юрове, матір та батька не має. У 2017 році закінчив Олевський технічний ліцей №10 та єдиний з одногрупників не мав житла.

За офіційним законодавством, соціальне житло не можна приватизувати. Проте, наразі у Верховній раді розглядається питання змінення даної ситуації.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту