Інформаційна кампанія «Візьміть дитину у родину»

Під таким гаслом працює сьогодні комунальна установа «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради».
Адже сім’я це неповторне середовище для розвитку дитини, формування її в повноцінну людину і громадянина. Однак, в нашому сьогоденні суспільство зіштовхнулось з жорстокими реаліями життя, яке позбавило тисячі дітей домашнього затишку, батьківського піклування.
З метою поліпшення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, громадянам нашої країни надається право взяти дитину у родину на спільне виховання та проживання – створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу.
Прийомні батьки, батьки-вихователі є законними представниками прийомних дітей на підприємствах, в установах та організаціях без спеціальних на те повноважень, несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомних дітей, дітей-вихованців.
Фінансування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу здійснюється за рахунок державного бюджету. Прийомним батькам, батькам-вихователям щомісяця виділяються кошти на харчування прийомних дітей, придбання для них одягу, взуття, м’якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок тощо. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім’ї, перераховуються на особистий рахунок одного з прийомних батьків, відкритий в установі банку за місцем проживання прийомної сім’ї. Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення.
На даний час на території Олевської об’єднаної територіальної громади функціонує один дитячий будинок сімейного типу, в якому проживає та виховується сім дітей-вихованців та вісім прийомних сімей, в яких проживає та виховується двадцять прийомних дітей.
Працюючи з даними родинами, хочеться відзначити, що люди, які зважуються на цей важливий крок, взявши на виховання дитину сироту, дитину позбавлену батьківського піклування, беруть на себе велику відповідальність за її майбутнє. Зрозуміти, зігріти теплом, любов’ю, ласкою і виховати справжнього громадянина нашого суспільства – основна мета прийомних батьків, батьків – вихователів, адже сімейні стосунки завжди були важливим чинником формування особистості дитини. У сім’ї формується ставлення дитини до самої себе і до оточуючих. Кожна дитина має знати та відчувати, що її люблять, що вона потрібна і в неї є майбутнє. Те що дитина отримує в сім’ї, вона згодом може передати і своїм власним дітям.
Візьміть дитину у родину – це не просто гарне гасло… Це крик кожної дитини-сироти та дитини позбавленої батьківського піклування. У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Дитина сирота ж позбавлена цієї життєвої підтримки. Кожен з Вас може стати надією для таких дітей. Подарувати віру і радість життя. Діти – як соняхи. Ці дивовижні рослини не можуть існувати без сонячного світла, без ніжного дотику його променів. Вони повертають свої голівки назустріч сонцю і вітають його своїм цвітом. Скільки таких «соняхів», які чекають світла та ніжності в дитячих будинках та інтернатах. Соняхів, які чекають життєдайного світла від слова МАМА, ТАТО. Чи Ви знаєте, скільки їх так і не відкрившись, засинаючи просять у Бога – «Нехай прийде мама», «Нехай прийде тато». Скільки з них мріє вимовляти це слово, не в думках, а дивлячись у люблячі мамині та татусеві очі. А коли вони зустрічають новий день, їхні серця тремтять у надії. Хай сьогодні такі очікувані і бажані слова “Я твоя мама”, «Я твій тато» почують покинуті діти.
Якщо Ваше серце наповнює любов до дітей та бажаєте, щоб Ваш дім наповнився дитячим щебетом, маєте бажання взяти у свій дім на виховання та спільне проживання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, дарувати їй свою батьківську любов та турботу, створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу звертайтеся за детальнішою інформацією до комунальної установи «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» за адресою: м. Олевськ вулиця Володимирська , 1, тел.: 2-16-65.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту