Олевські борці здобули 24 медалі на чемпіонаті області

З 26 по 27 січня в Коростені проводився чемпіонат Житомирської області з вільної боротьби серед трьох вікових команд: чоловіків до 2З-ох років, кадетів 2001-2003 р.н., а також юнаків та дівчат 2004-2006 р.н. Олевська спортивна школа боротьби змогла виставити на чемпіонат області одночасно три команди з представників чоловічої статі, по 10 спортсменів у кожній, і команда з п’яти дівчат.

Найвдаліше виступила і найбільше медалей виборола чоловіча команда, за яку відповідав тренер Тепеницького філіалу Андрій Кострицький. Чемпіонами області стали Ярослав Жеребило (Олевськ), Максим Кручко, Олександр Данюк, Дмитро Козловець (Тепениця) та Олена  Редько (Сущани). Другі місця здобули Володимир Ковальчук та Євген Повар (Олевськ).

 За команду кадетів та юнаків відповідав тренер Юрій Ямчинський. Чемпіонами та призерами серед кадетів стали: 1-ше місце – Сергій Торгонський, Віталій Жолнерчук, Олег Покальчук  (учні Олевської гімназії), З-тє місце – Валентин Торгонський, Андрій Гайченя (гімназія) та Павло Смик (ЗОШ №3). Команда юнаків виступила дещо слабше, здобувши одну золоту медаль – Богдан Власовець (Варварівка), дві срібні – Максим Хлань (с.Болярка) та Олег Бабиченко (гімназія)  і три бронзові – Віктор Пилипчук (Корощине), Віталій Власюк (Кишин) та Віталій Хацанівський  (Варварівка).

Команда дівчат, за яку відповідав тренер Петро Вальчук, здобула дві золоті медалі. Це Ілона Вальчук (ЗОШ №2) та Наташа Билюк (ЗОШ №З). Другі місця посіли Дарина Павленко (ЗОШ №3) і Христина Билюк (Тепениця), треті – Анастасія Вольська та Христина Бубенко (ЗОШ №2). Щоправда, чемпіонами та призерами будь- яких змагань за участі дівчат стати легше, так як самих учасниць набагато менше ніж хлопців. Та й часу на підготовку чемпіона або призера України серед дівчат потрібно затратити менше  (2-З роки), ніж серед юнаків (З-5 років).

За підсумками виступу борців спортивної школи боротьби на чемпіонаті Житомирської області, команда борців до 2З років та команда кадетів посіли 1-ші загальнокомандні місця. Команда юнаків та команда дівчат здобули З- ті загальнокомандні місця. Загалом наші спортсмени вибороли 24 медалі (з них 11 золотих, 5 срібних та 8 бронзових) і 495 рейтингових очок з одного чемпіонату області.

За інформацією газети “Зорі над Убортю”

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту