Щодо призначення субсидії для придбання твердого палива і скрапленого газу у 2018 році

Згідно з Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій домогосподарства, які бажають отримувати субсидію для придбання твердого палива і скрапленого газу у поточному році, мають подати Заяву про призначення житлової субсидії та Декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Така субсидія розраховується одночасно з субсидією на житлово- комунальні послуги (у разі користування послугами з електропостачання, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого постачання холодної води).

Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива і відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг надається на календарний рік. При цьому субсидія на оплату житлово- комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року.

Субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2012 № 356 «Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» (зі змінами) мінімальна норма забезпечення населення твердим паливом для надання житлових субсидій становить 2 тонни на домогосподарство на рік, а мінімальна норма забезпечення населення скрапленим газом, який використовується для приготування їжі, для надання населенню житлових субсидій: два балони (42 кілограми) на рік на одну-дві особи, три балони (63 кілограми) – на три-чотири особи, чотири балони (84 кілограми) – на п’ять і більше осіб.

У 2018 році для призначення житлових субсидій населенню застосовується граничний показник вартості твердого палива і скрапленого газу, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2012 №356, з урахуванням прогнозних індексів споживчих цін 2017 та 2018 років, а саме: 2424,16 гривень за 1 тонну та 242,42 гривень за один баллон.  

        Субсидія на придбання скрапленого газу та твердого палива призначається виходячи із розміру доходу за попередній календарний рік. Після отримання інформації про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях осіб, вартість житлово-комунальних послуг в межах соціальних нормативів користування, а також відомостей про доходи осіб з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування місцеві органи праці та соціального захисту населення будуть розраховувати субсидію для придбання твердого палива і скрапленого газу на 2018 рік.

 Звертаємо також увагу, що органи соціального захисту населення мають право запросити довідку про доходи у разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування, і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом. У разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування, та неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення з зазначенням їх розміру.

Виплата субсидії для придбання твердого палива і скрапленого газу проводиться готівкою через установи уповноважених банків або поштові відділення зв’язку після надходження коштів з державного бюджету на ці цілі.

За детальною інформацією звертатись до управління праці та соціального захисту населення, а бо за телефоном 2-17-70

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту