До міської ради надійшла рекордна кількість заяв на отримання матеріальної допомоги

Цього місяця документи на отримання матеріальної допомоги подала рекордна для міської ради кількість жителів громади. Минулого засідання кількість заяв була 60, цього разу вона сягнула 124.

Керуючий  справами виконавчого комітету Юрій Русин, який цього дня був головуючим засідання, звернувся до членів виконкому з пропозицією переглянути умови надання матеріальної допомоги жителям ОТГ: «27 жителям виділили по 100 грн, 60 по 200 грн, 3 по 300 грн, 24 по 500 грн, 10 по 1000 грн. Всього 124 людини… Часто за допомогою звертаються учасники АТО або хворі на діабет. Для них є спеціальні програми, за якими вони можуть отримати допомогу … Нам треба разом порадитись як зробити так, щоб максимально допомогти людям, які дійсно потребують допомоги…».

Мовляв, є люди, які щороку пишуть заяви на отримання матеріальної допомоги зсилаючись на скрутне матеріальне становище. Відповідно, заявників не завжди влаштовує сума, про що ті часто говорять, але можливості дати більше не має. В міському бюджеті на 2018 рік на виділення одноразової матеріальної допомоги «закладена» сума в 500 тис. грн, з яких 98 600грн вже використано. З цієї суми оплачувалась матеріальна допомога і тим, хто звернувся за нею в грудні (виконком відбувся 29 грудня, а бюджетний рік закінчився). З цих коштів співфінансується і обласна програма соціальної підтримки учасників АТО (в тому числі на лікування), згідно якої 50% оплачує міський бюджет, 50% – обласний.

Було вирішено внести зміни до рішення виконкому «Про встановлення сум виплат матеріальної допомоги», чим змінено умови отримання матеріальної допомоги.

З 1 березня матеріальну допомогу можна отримати у випадках:

  1. Для лікування онкозахворювання та інших дороговартісних операцій в сумі 1000,00 грн. при встановленні діагнозу вперше.
  2. Для поховання непрацюючих громадян в сумі 500,00 грн.
  3. При надзвичайних випадках в сумі 1000,00 грн. (до цього сума була 2 000 грн).
  4. З нагоди професійних свят по 200,00 грн.

За дане питання проголосували всі, окрім в.о. старости с.Кам’янки, який утримався.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту