Розподіл вільного залишку коштів загального фонду обговорили на бюджетній комісії

14 березня відбулась постійна комісія з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку на якій було розглянуто 15 питань, включаючи «Різне».

Через жваві суперечки між депутатами та присутніми комісія затягнулася на 2 години. Частину питань депутати підтримали без обговорень. «Найтяжчим» виявилось рішення про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік, зокрема розподіл вільного залишку коштів загального фонду міського бюджету.

Станом на 01.01.2018 року вільний залишок коштів загального фонду становить 1 375 582,09 гривень. Майже половину від цієї суми розподілили на недостатність по заробітній платі обслуговуючому персоналу медицини та освіти. Ще 300 000 грн. – Олевській лікарні на медикаменти та оплату послуг, придбання ліків за рецептами лікарів для інвалідів, ветеранів війни та учасників АТО. Інші кошти «розділили» на дитячі садочки, спорт, освіту та медицину.

Своє невдоволення розподілом висловив заступник директора ДЮСШ Володимир Рабош. Причиною стало не включення у вищезгаданий список його звернення про виділення коштів на утримування стадіону «Колос» в сумі 50 000 грн. На що начальник фінансового відділу Катерина Горпинич відповіла, що до міської ради надійшло звернень на 18 мільйонів гривень і при розподілі вільного залишку, який складає трохи більше одного мільйона неможливо задовольнити всі пропозиції.

В ході гарячої дискусії депутатами було вирішено позицію «на придбання дров в ДНЗ, апарату – 59 000 грн.» зменшити на 10 000 грн. і додати ці кошти на утримання стадіону «Колос». Такі зміни члени бюджетної комісії підтримали одноголосно. Додаткові кошти на спорт можна буде виділити на наступній сесії.

В питанні «Різне» начальник відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олег Ковальчук зачитав два звернення. Приватний підприємець звернулась з проханням зменшити орендну плату за приміщення в с. Сущани, яке вона винаймає за 370 грн./місяць (дана сума розрахована по мінімальній розрахунковій ціні згідно розрахункової ставки). Депутати не підтримали звернення, аргументуючи, що орендна плата і так є достатньо низькою.

Друге звернення надійшло від райспоживспілки з проханням переглянути рішення про встановлення місцевих податків та зборів, зокрема ставки на нерухоме майно в сільській місцевості, встановленої у розмірі 0,3% від мінімальної заробітної плати за 1 кв.м. (11 грн.17 коп.). Було вирішено винести дане звернення на сесію міської ради. Також на розгляд всіх депутатів будуть винесені інші 14 питань, які підтримала бюджетна комісія.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту