Олевський ЦПМСД буде реорганізовано у комунальне некомерційне підприємство

Рішення про реорганізацію, шляхом перетворення, комунального закладу «Олевський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олевської міської ради  у комунальне некомерційне підприємство «Олевський Центр первинної медичної допомоги» Олевської міської ради було розглянуто на засідання сесії 15 березня. Прийнято воно відповідно до закону про автономізацію лікарень

Проти прийняття такого рішення виступив депутат Павло Демкович. «Я рахую, краще почекати. Тим більше, що фінансування за рахунок державної медичної субвенції йде до кінця року. Зараз тільки створена відповідна служба, є тільки її очільник, решту ніхто нічого не знає. До того ж, згідно медичних рекомендацій, після перетворення буде так звана оптимізація. А ми всі знаємо, що оптимізація – це скорочення медичних працівників. До чого я веду: я за, дійсно, медицина потребує реформ. Але не потрібно поспішати, давайте подивимось хто що зробить, щоб ми не перші були. Де хоч одна громада вже створила таке підприємство, де воно функціонує чи поступили туди гроші? Не потрібно поспішати, давайте почекаємо місяць-два», – висловив свою думку Павло Теодозійович.

Головний лікар Олевського ЦПМСД Людмила Орлицька надала відповідь, що навіть в разі прийняття даного рішення, установа відразу не реорганізується. Для того, щоб почати готувати документи та оформлювати ліцензію, ЦПМСД потрібно рішення сесії про реорганізацію.

Рішення було прийнято 21 голосами «за», «утримався» Павло Демкович, «проти» – жодного голосу. До речі, заклад після реорганізації не може бути приватизованим. Пряма заборона на приватизацію зазначена в ст.16 Основ законодавства України про охорону здоров’я.

Громада зможе контролювати та впливати на діяльність керівництва лікарні.  Для цього створюються спеціальні органи, спостережні  або наглядові ради. До них входитимуть представники власника закладу, органів місцевого самоврядування, місцеві депутати, а також представники громадських організацій.

При закладах також можуть створюватися опікунські ради. До їх складу можуть входити меценати, представники громадськості, благодійних, релігійних організацій, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, волонтери.

Депутат Павло Демкович

Головний лікар Олевського ЦПМСД Людмила Орлицька

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту