Пропонуємо населенню лабораторні дослідження побутового пилу з власного помешкання на виявлення алергенних кліщів!

За останні десятиріччя суттєво зросли алергічні захворювання серед людей. Чинники,що викликають алергію, називають алергенами, і серед них особливе місце належить мікроскопічним кліщам. Вони не кусають , не смокчуть кров, а вся шкода від їх фекальних кульок, які включають алергени – речовини здатні викликати алергічні реакції. Фекальні кульки накопичуються в домашньому пилу,і разом з ним підіймаються в повітря під час прибирання. Потрапляючи на слизові оболонки носу і гортані, вони швидко розчиняються, алергени потрапляють в організм людини та викликають алергічні реакції.

Алергічні кліщі дуже дрібні (їх розмір становить 0,1-0,5 мм)і невидимі неозброєним оком. Тому їх наявність визначають фахівці під мікроскопом. Вони стійкі до змін температур, перезимовують у неопалювальних приміщеннях і дають різке збільшення чисельності, коли ці приміщення добре прогріваються + 20°С.

Порядок відбору зразків пилу для доставки в лабораторію:

  • щітку для одягу або щітку для фарбування волосся з різною довжиною щетини (натуральної чи синтетичної) потрібно ретельно очистити та злегка зволожити;
  • на аркуш паперу зібрати пил зі всіх поверхонь меблів, полиць, ковдр, килимів, постільних приналежностей;
  • аркуш зі зразком пилу згорнути, як для порошків в аптеці;
  • підписати кожний аркуш паперу, вказавши місце відбору і помістити в поліетиленовий пакет для подальшого транспортування в лабораторію.

Щоб виявити причини алергічних проявів та проведення обстеження Вашого помешкання, отримання консультації,рекомендацій по боротьбі з пиловими кліщами звертайтесь до Олевського міжрайонного відділу Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» за адресою: пров. Промисловий, 4а, тел. 0413521630

Піклуйтесь про безпечне та гіпоалергічне середовище у Вашому помешканні!

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту