Олевська міська рада стане членом Асоціації «Енергоефективні міста України»

На 28 сесії міської ради депутатами було затверджено вступ до Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування – Асоціації «Енергоефективні міста України» .

Асоціація “Енергоефективні міста України” (АЕМУ)  добровільне, недержавне, неприбуткове об’єднання органів місцевого самоврядування створене з метою задоволення потреб своїх членів і відповідних територіальних громад у сучасній інформації, нових технологіях, інвестиціях, розвитку співробітництва та обміну досвідом з українськими і закордонними партнерами в ділянках ефективного та ощадливого використання енергетичних ресурсів, надання якісних енергетичних послуг, підвищення енергетичної безпеки, захисту довкілля та забезпечення сталого розвитку поселень. Із липня 2009р. Асоціація є єдиною на сьогодні офіційною національною Структурою Підтримки Угоди мерів, що об’єднує понад 6200 муніципалітетів Європи, та надає українським містам-учасникам цієї загальноєвропейської ініціативи відповідну інформаційну та консультативну допомогу.

З метою підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів, посилення енергетичної безпеки, покращення якості енергетичних послуг, захисту довкілля та забезпечення сталого розвитку громади, міська рада вирішила стати членом Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування – АЕМУ, виділити з міського бюджету кошти для вступу в асоціацію –  8 тис. грн. на сплату річного членського внеску.

Вступ в дану асоціацію розширить  можливості участі Олевської міської ради у різних грантових проектах, що може збільшити шляхи залучення додаткового фінансування населених пунктів громади.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту