Громадські обговорення, щодо затвердження місця встановлення погруддя Тараса Бульби-Боровцю

 

15 червня відбулися громадські обговорення, щодо затвердження місця встановлення погруддя Тараса Бульби-Боровцю в Олевську.

Напередодні на сайті Олевської міської ради проводилось голосування, де бажаючі могли проголосувати за локацію, де б на їхню думку краще встановити погруддя Т.Бульб-Боровцю, в якому більшість голосуючих віддали превагу за локацію саме на території ліцею.

На громадське обговорення, яке відбувалося біля Будинку культури прийло 15 чоловік. Проводив збори головний архітектор громади Водимир Пятницький. Також від міської ради прийняли участь у обговоренні: керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, начальник управління містобудування, архітектури, будівнтцтва та ЖКГ Віктор Ніколайчук, заступник начальника управління економічного розвитку, транспорту та інвестицій Антоніна Ніколайчук та оператор комп’ютерного набору відділу регулювання земельних відносин Юрій Ковалінський.

Всі пристуні  були за те, щоб погруддя все ж таки встановили, так як кошти виділили на це з обласного бюджету. Предствник національної патротичної організації Леонід Полосенко зазначив що не важливе місце де саме будуть встановлювати погруддя, головне що воно буде у нашому місті. Юрій Ковалінський вважає, що памятник потрібно встановлювати біля Будику культури, біля ліцею буде не доречно тому, що встновлювати погруддя спиною до входу в ліцей  не правильно, так само як і спиною до жителів, і що на території  є спортиний майдачник і погруддя там буде просто не гармонійно вписуватись.

Приватний підприємець Петро Шепетько також ввжає, що краще встновити погруддя Бульбі-Боровцю біля Будинку культури і ще запропонував на майбутнє зробити сквер, де будуть розміщенні всі пам’ятки борців за Незалежність України, а саме: Бульбі-Боровцю, воїнам АТО і героям Небесної сотні. Майже всі присутні погодилися з його думкою і сказали, що в перспективі це було б дуже добре.

На думку редактора газети «Незалежна» Василя Чепіка, погруддя потрібно встновити там, де краще буде його видно жителям Олевська не потрібно соромитися своїх героїв, адже це буде чудовою пам’яткою для молодшого покоління.

Вчитель Олевського професійного ліцею Олександр Павленко розповів детальніше, чому він вважає не правильно встановити погруддя на території ліцею, він запевнив, що на законодавчому рівні буде не правильно, адже територія біля ліцею – загальнодержавна власність ліцею і громада не може вирішувати такі питання сама. Також, на його думку, розміщення погруддя саме там, буде не зручним для учнів ліцею, так як там знаходиться спортивний майданчик.

В кінці обговороення учасники проголусували за локацію встановлення погруддя Тарасу Бульбі-Боровцю. 13 чоловік проголосувало за те, щоб встановити памятник біля Будинку культури. Двоє проголусували все ж таки за встановлення погруддя на території ліцею. Інші локації учасники обговорення не підтримали.

Голова громадських обговорень Володимир Пятницький запевенив, що дану пропозицію, встановлення погруддя біля Будинку культури буде прийнято до уваги та розгляду на виконавчому комітеті.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту