Week-end в Олевську 2018

Вже другий рік поспіль в нашому місті проходить затишне свято «Week-end в Олевську», яке об’єднало в собі свято чорниці та Фестиваль вуличної музики. Цього року, 22 липня, організатори свята вирішили вперше провести ще й конкурс костюму для дітей віком від 10 до 18 років та конкурс «Чорнична смакота».

Центр міста виглядав по-справжньому казково: численні фотозони, прикраси з повітряних кульок та інших матеріалів сподобались олевчанам та гостям міста.

 Незважаючи на дощову погоду, до міста приїхало багато гостей, музичних та танцювальних колективів. З кожного куточка центру міста лунала музика та чарівний спів виконавців. Цього року до Олевська на свято завітали: аматорський колектив «Релікт» (м. Радомишль), дитячий духовий оркестр «Поліські зірочки» (Ємільчинська ОТГ), колектив «Від суботи до суботи» (Ємільчинська ОТГ), тріо «Жовті мережки» (Клесівська ОТГ), Євтушок Олександр (Червоненська ОТГ), колектив «Троїсті музики» (Білокоривицька ОТГ), танцювальний колектив «Радо» (Радовельська сільська рада), Васильчук Ігор (м. Олевськ), вокальний колектив села Покровське, колектив «Кам’янські музики», вокальний колектив «Рідня» (с. Забороче), танцювальний колектив «Модерн» (м. Олевськ). Міський голова Олег Омельчук нагородив подяками за участь у Фестивалі вуличної музики всіх учасників.

Викликало у гостей свята захоплення виставки картин Світлани Петричук з Бердичева, Лотуги Анатолія з Олевська та Павленко Іванни з Олевська. Також свої роботи на святі представили: Альона Горова (миловаріння), Ірина Горбовська та Оксана Михайленко (вироби з бісеру), Ірина Кеда (чорничні десерти), Лариса Хоменко та Леся Савицька (прикраси для дівчат). Фотовиставку «Святкування Дня міста на Бабиній горі» робіт Миколи Данюка підготувала Анна Вжесінська. На площі Соборній було представлено виставку квіткових композицій.

Вперше в Олевську на святі «Week-end в Олевську» проходив конкурс «Чорнична смакота», де господині з майже всіх сіл ОТГ та Олевська показали свої кулінарні здібності. Кожен стіл був по-своєму гарний, а страви дуже смачні. Обійшовши всіх конкурсантів, журі запросили всіх учасників конкурсу у актову залу міської ради для оголошення результатів конкурсу. І місце в конкурсі посів колектив Олевської  міської ради. Вони представили м’ясні страви, салати з чорничним соусом. Оригінальність та якісне представлення конкурсних страв припало до душі присутнім на святі. ІІ місце розділили село Рудня Бистра і село Майдан, а ІІІ місце – село Кишин, село Кам’янка і колектив Олевського територіального центру соціального обслуговування, надання соціальних послуг Олевської міської ради. За призові місця конкурсанти були нагороджені грамотами, а всі учасники, які приймали участь у конкурсі, подяками від міського голови Олега Омельчука. Також для конкурсантів «Чорнична смакота» буде організована групова поїздка.

Більше фото на нашій офіційній сторінці в соціальній мережі facebook

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту