Права та обов’язки людини, громадянина та суб’єкта пробації

07 серпня 2018 року персоналом Олевського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області начальником майором внутрішньої служби Наталією Мельник, фахівцем Інною Стожук, в приміщенні Олевського районного сектору, було проведено інформаційно-профілактичний захід з підобліковимиз метою попередження вчинення повторних правопорушень та детального ознайомлення з правами та обов’язками суб’єкта пробації.

Під час заходу працівниками Олевського районного сектору було повторно роз’яснено обов’язки, які покладені на засуджених законом та судом, а також детально ознайомлено з правами людини, громадянина та суб’єкта пробації, які передбачені Конституцією України, Кримінально-виконавчим кодексом України, Законом України «Про пробацію» та іншими нормативно-правовими актами України. Засуджені мали змогу обговорити проблемні питання, які виникають при порушенні їх прав у громаді, а також ознайомитися із способами захисту своїх законних прав та вимог.

Як писав ЧезареБеккаріа: «Краще попереджувати злочини, ніж карати за них. Це становить мета будь-якого хорошого законодавства, яке, по суті, є мистецтвом вести людей до найвищого щастя чи на можливо меншому нещасті, якщо міркувати з точки зору співвідношення добра і зла в нашому житті».

                                                                         Фахівець Олевського РС

Стожук І.К.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту