Виїзна нарада в селах Кам’янка та Лопатичі

17 серпня міський голова Олег Омельчук, його заступник Яків Осипчук, начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко, в.о. головного лікаря ЦПМД Олена Вишневська, начальник відділу містобудування, архітектури та будівництва Володимир Верещако провели робочі зустрічі в селах Кам’янка та Лопатичі.

В с. Кам’янка обговорили питання ремонту та оптимізації приміщення сільської амбулаторії. Було вирішено частину першого поверху залишити для адмінприміщень, інша частина першого і другий поверх – амбулаторія. Медичні працівники закладу повідомили, що вони «за» відповідне рішення.

Дане приміщення потребує ремонту та переоснащення. Міський голова Олег Омельчук повідомив, що в цьому році планується виготовлення відповідного проекту. Ремонт планується в наступному, 2019 році. Загалом потрібно замінити дах, полагодити електропроводку та каналізацію, вивчити питання опалення приміщення, зробити косметичний ремонт.

На зустрічі також був присутній депутат міської ради відповідного округу Микола Харченко. Він пообіцяв медичним працівникам необхідну лікарську сумку та хірургічний набір, а в разі проведення ремонту приміщення амбулаторії, депутат пообіцяв подарувати скутер.

Продовжилась виїзна нарада в селі Лопатичі. В місцевій школі наразі навчається близько 200 учнів, при нормативній наповненості 489 учнів. В найближчих 5 років, згідно народжуваності у селі, кількість учнів може збільшитися не більше, ніж на 50. В цей час Лопатицький дитячий садочок переповнений, у черзі стоїть понад 90 дітей!

Міський голова висловив пропозицію про створення додаткової групи закладу дошкільної освіти у приміщенні школи. В.о. старости села Наталія Горпиніч повідомила, що батьки вже неодноразово просили створити ще одну групу дитячого садочка та не проти, щоб вона розміщувалась у школі. Відповідне рішення підтримало керівництво школи та відділ освіти.

Наразі планується виготовлення відповідного проекту на ремонт приміщення. Крім іншого, необхідно в школі полагодити водопостачання, відновити роботу санвузлів на другому поверсі, вивчити питання опалення.

Варто зазначити, що проект «Капітальний ремонт (заходи енергозбереження) будівлі Лопатицької ЗОШ І-ІІІ ступенів по вул. Гагаріна, 50» внесено до переліку об’єктів, що можуть реалізовуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році. У минулому році у школі замінили вікна.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту