Як учасникам АТО безкоштовно пройти курс з англійської чи здати на права

Учасники АТО, яким встановлено статус учасника бойових дій, інваліда війни або учасника війни, можуть отримати безкоштовно професійну адаптацію.

 Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення.

Серед можливостей для АТОвців – безкоштовні курси англійської мови, водійські курси з можливістю одержання прав, інша професійна адаптація та підвищення кваліфікації раніше здобутого освітнього рівня.

 Професійне навчання учасників антитерористичної операції здійснюється за денною, вечірньою (змінною), очно-заочною, дистанційною, екстернатною формою навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами.

Для отримання послуг професійної адаптації необхідно звернутися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичного місця проживання із відповідною заявою та документами.

Учасники антитерористичної операції з вищою освітою, за бажанням можуть  оволодіти робітничими професіями, отримати  іншу  спеціальність на основі здобутого раніше освітнього (освітньо-кваліфікаційного) рівня, підвищити кваліфікацію, спеціалізацію.

         Прийом на навчання для отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше учасниками антитерористичної операції освітнього (освітньо-кваліфікаційного) рівня спеціаліста, бакалавра, молодшого спеціаліста здійснюється згідно з умовами прийому до вищих навчальних закладів у відповідному році.

         Для осіб з інвалідністю можлива організація дистанційного навчання.  

         Заходи із професійної адаптації спрямовані на відновлення та вдосконалення професійних навичок і вмінь учасників АТО, як складова адаптація до життя у мирних умовах, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Інформує КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА «ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ’Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ОЛЕВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ»

Матеріали взято із сайту Житомирської облдержадміністрації

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту