Затвердження заступника міського голови та інші питання сесії міської ради

Відбулась чергова 31 сесія міської ради. На ній були присутні 21 депутат, міський голова Олег Омельчук, його заступники Олександр Ніколайчук та Яків Осипчук, секретар ради Віталій Шейко, начальники відділів та управлінь, засоби масової інформації та ін. Було розглянуто 29 питань, включаючи Різне.

Затвердження заступника міського голови

Першим питанням депутати розглянули затвердження на посаду заступника міського голови Сергія Мельника, жителя с. Варварівка. З 2008 по 2015 рр. він вже займав посаду заступника міського голови. Депутати одноголосно підтримали дане рішення.

Надання одноразової матеріальної допомоги

Десяти жителям громади було в загальному виділено 49 тисяч гривень на лікування. Депутати одноголосно підтримали даний проект рішення.

Перейменування вулиці та провулку

Розглянувши заяву в.о. старости сіл Калинівка, Ліски, Бацеве Надії Назарчук, було вирішено перейменувати вулицю Суворова в с. Бацеве на вулицю Бульби-Боровця та провулок Жовтневий в с. Калинівка на провулок Павла Ковжуна. Депутатам повідомили, що у відповідних селах пройшли громадські обговорення та дане рішення було погоджено із місцевими мешканцями. Депутати одноголосно підтримали відповідний проект рішення.

Довідково. Тарас Дмитрович Боровець (псевдоніми: Тарас Бульба, Чуб, Ґонта) — діяч українського повстанського руху часів Другої світової війни, засновник УПА «Поліська Січ», від 16 листопада 1941 року — генерал-хорунжий. Борець за незалежність України у ХХ сторіччі.

Павло Максимович Ковжун — український графік, маляр і мистецтвознавець, спершу представник футуризму, у 1920-х — конструктивізму з використанням елементів українського бароко.

Надання згоди на прийняття у комунальну власність

Одноголосно було підтримано рішення про надання згоди на прийняття у комунальну власність Олевської міської об’єднаної територіальної громади об’єкта нерухомого майна – незавершеного будівництва нежитлової будівлі (лікарні), що розташоване в селі Жубровичі.

Внесення доповнень до Методики розрахунку орендної плати за майно

Всі присутні на сесії депутати проголосували «за» внесення доповнень до Методики розрахунку орендної плати за майно: орендна плата розрахована за Методикою, перераховуватиметься комунальному некомерційному підприємству «Олевський Центр первинної медичної допомоги» Олевської міської ради в розмірі 100% до кінця поточного року.

Внесення доповнень до Програми економічного і соціального розвитку

Дискусійне питання бюджетної комісії не одноголосно підтрималось депутатами міської ради. Було запропоновано включити до Програми капітальний ремонт огорожі кладовища в с. Лопатичі по вул. Гагаріна, вул. Зарічна та виготовлення проектно-кошторисної документації по ремонту приміщення Лопатицької ЗОШ. Відповідне звернення надійшло від в.о. старости села Лопатичі Наталії Горпиніч.

«За» відповідне рішення проголосували 18 депутатів, «утримались» Микола Кочин, Станіслав Бідюк та Олег Рудницький.

Списання основних засобів

19 депутатів проголосували за затвердження Положення «Про порядок списання, безоплатної передачі майна, яке належить до комунальної власності Олевської міської об’єднаної територіальної громади». Наступним питанням стало надання дозволу на списання основних засобів-біологічних активів.

Було надано дозвіл на списання чотирьох коней, які знаходяться в експлуатації відділу освіти, молоді та спорту, в Зубковицькій ЗОШ, Лопатицькій ЗОШ та Кишинській ЗОШ. Всі тварини отримали акти на вибраковку. Дати введення в експлуатацію коней: 1985 р., 1986 р., 2001 р. та 2002 р.  В результаті голосування, 20 голосів «за», «проти» – Анатолій Повар.

У питанні «Різне» міський голова зробив повідомлення про створення фракції політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка», голова фракції – Віктор Шапорда.

Депутат Віктор Коц виступив перед депутатами, ініціюючи звернення до НАБУ та Генеральної прокуратури України стосовно захисту прав на житло місцевого жителя Василя Гончарука. За відповідне звернення проголосували 20 присутніх на засіданні депутатів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту