Засідання сесії Олевської міської ради

4 жовтня відбулось засідання чергової сесії міської ради. Було розглянуто 38 питань, включаючи «Різне».

Надання матеріальної допомоги

Було надано одноразову матеріальну допомогу 7 жителям громади на лікування себе, сина, відновлення житла після пожежі. Загальна сума виплат – 26 000 гривень.

Приєднання до Європейської Хартії

Олевська міська рада приєднується до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад. ЇЇ у 2004 році розробила Рада європейських муніципалітетів і регіонів (РЄМР). Хартія, підтримана Європейською комісією, закликає місцеві та регіональні органи самоврядування використовувати існуючі повноваження і партнерства для досягнення більшої рівності своїх громадян. Підписання Хартії дозволяє органам місцевого самоврядування публічно продемонструвати відданість принципам рівності жінок і чоловіків та зобов’язання реалізовувати їх на території своєї діяльності.

Зміна складу виконавчого комітету

Депутати одноголосно вирішили ввести до персонального складу виконавчого комітету Олевської міської ради Мельника Сергія Вікторовича.

 Розроблення детального плану території

На черговій сесії було розглянуто питання про розроблення плану території земельної ділянки в с. Рудня-Хочинська з метою зміни цільового призначення з ведення особистого селянського господарства на будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Фінансування робіт виконувалося б за рахунок власника земельної ділянки. Втім, депутати не підтримали відповідний проект рішення – всього 10 «за». «Утримались» 10 депутатів: Володимир Ковальчук, Богдан Лозян, Станіслав Бідюк, Руслан Вербельчук, Павло Демкович, Віктор Хлань, Ярослав Іванченко, Микола Харченко, Вітор Чепура, Ганна Кручко.

Ритуальна служба

На базі КП «Олевськ-РесурсІнвест» у вигляді структурного підрозділу підприємства буде створена ритуальна служба. Відповідний Порядок спрямовується на врегулювання процедури поховання на території громади померлих одиноких громадян, померлих осіб без певного місця проживання, померлих громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів.

Прийняття на баланс приміщення

Депутати надали згоду на прийняття у комунальну власність та на баланс Олевської міської об’єднаної територіальної громади зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Олевського району, безоплатно, окремого приміщення комунального підприємства «Олевська центральна районна аптека №32» Олевської районної ради, яке розміщене в селі Зольня, а також земельну ділянку, на якій воно розміщене.

Більш детально про те, як відбувалася сесія міської ради дивіться на нашому сайті.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту