Олевська ОТГ – переможець ІІ етапу конкурсу з написання та розробки SECAP

Олевська міська об’єднана територіальна громада стала переможцем ІІ етапу конкурсу з написання та розробки Планів Дій Сталого Енергетичного Розвитку та клімату (SECAP). Це комплекс стратегічних проектів щодо вдосконалення всіх сфер і галузей ОТГ з урахуванням можливих джерел та механізмів їх фінансування, а також їх впливу на зменшення викидів СО2, пом’якшення наслідків зміни клімату та адаптації до 2030 року.

У рамках Плану розроблюється системний підхід до управління енергетичними ресурсами громади, націлений на сталий енергетичний розвиток за рахунок:

  • розрахунку енергетичного потенціалу громади через виконані енергетичні аудити та сформовану муніципальну енергетичну інформаційну систему, яка використовуватиметься в якості експертної моделі по запровадженню програмно-цільових показників;
  • відбору ефективних енергетичних проектів, з реальною можливістю залучення кредитних коштів та приватних інвесторів;
  • комбінування організаційних та регуляторних заходів по започаткуванню системи енергетичного менеджменту на рівні громади;
  • залучення механізмів державно-приватного партнерства для реалізації проектів SECAP.

Плідна робота відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олевської міської ради дозволила отримати Сертифікат переможця ІІ етапу конкурсу, підписаний Президентом Фонду «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» Русланом Щербаковим.

За період 1972-2006 рр. середнє підвищення температури приземного повітря перевищує 1°C. Причини нагрівання атмосфери: природний процес зміни клімату, посилення антропогенного впливу, зокрема, через викиди парникових газів.

Зміна клімату впливає на сільське господарство, інфраструктуру, здоров’я людей.

План Дій Сталого Енергетичного Розвитку та клімату – надійна основа для розробки і реалізацій завдань та цілей сталого розвитку,  а також може стати відправною точкою  у справі вирішення широких завдань по створенню територіальної громади зі стійким розвитком.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту