Влада Литовченко зустрілась з міським головою Олегом Омельчуком

22 жовтня директор Вишгородського історико-культурного заповідника Влада Литовченко зустрілася в Олевську з міським головою Олегом Омельчуком. На зустрічі також були присутні в.о. завідувача Вишгородського краєзнавчого музею Василь Михальчук, старший науковий співробітник Інституту археології НАН України Андрій Петраускас, начальник відділу культури Олевської міської ради Ірина Кльоц, головний спеціаліст відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Юрій Халімончук та директор Олевського народного краєзнавчого музею Анна Вжесінська.

Влада Литовченко поділилася досвідом управління музеєм, розповіла про цікаві сучасні практики, які застосовуються у закладі та відзначила красу й історичну привабливість міста Олевськ.

Також присутні обговорили перспективи створення в Олевську музею-скансену на території урочища «Бабина гора». Даний об’єкт зможе познайомити з древлянським побутом та ремеслами на основі знахідок археологічних розкопок. Нагадаємо, розкопаний в Олевську тисячолітній колодязь увійшов в ТОП-5 знахідок українських археологів у 2017 році.

Після обміну досвідом гості у супроводі місцевих краєзнавців відвідали Свято-Миколаївську церкву, урочище Бабина гора та краєзнавчий музей. Завершився візит Влади Литовченко й Василя Михальчука відвідуванням геологічного заказника «Кам’яне село».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту