Руслана Пашинська відвідала садочки Олевської громади

31 жовтня президент Благодійного фонду Сергія Пашинського Руслана Пашинська відвідала чотири садочки Олевської громади. З іграшками та гарними емоціями завітала гостя до кожного закладу дошкільної освіти. На зустрічі також були присутні голова Олевського осередку Благодійного фонду Сергія Пашинського Андрій Іванов та керуючий справами виконавчого комітету міської ради Юрій Русин.

Спочатку всі відправились у дитячий садочок «Малятко», що в Олевську. Діти у той час були на прогулянці, тому з неабияким ентузіазмом зустріли гостей, тим паче побачивши в руках іграшки.

«Дуже хочеться бути причетною до того, що робите ви: викладачі, батьки, вихователі. Тому що я вже зрозуміла, поїздивши, що саме у садочках, у школах такі великі ентузіасти, люди, які віданні своїй справі, люди, які дуже люблять дітей і такі ж самі батьки, які роблять все можливе для своїх дітей», – прокоментувала Руслана Пашинська на зустрічі з колективом та батьками вихованців садочка. Крім того, вислухала присутніх про потреби закладу та зазначила, що буде допомагати.

Завідуюча ЗДО «Малятко» Наталія Дубченко подякувала президенту Благодійного фонду за іграшки і зазначила, що були проблеми з їх наявністю у садочку. Наталія Анатоліївна додала, що завдяки допомоги благодійників та міської влади садочок, а, отже, і діти у ньому розвиваються.

Наступним відвідали садочок в с. Хмелівка. Руслана Пашинська відзначила гарні саморобні дитячі розваги для дітей на подвір’ї закладу: пальми, лебеді та багато іншого. До гостей приєднався також в.о. старости відповідного села Володимир Кайданович. Завідуюча «Лісової казки» Ніна Шапорда провела екскурсію садочком та організувала зустріч з колективом та батьками закладу, де вони повідомили про те, що садочку також необхідний принтер та ремонт водопостачання.

В Сущанському ЗДО Руслана Пашинська подарувала іграшки та м’ясорубку. Раніше керівництво закладу писало звернення з проханням подарувати такий необхідний кухонний прилад. В.о. старости села Катерина Стафійчук та завідуюча садочком Наталія Ніколайчук подякували Благодійному фонду за допомогу.

На гостю також чекали працівники початкової школи села, яка знаходиться в тому ж приміщені, що й заклад дошкільної освіти. Вчителі провели екскурсію школою, а також просили допомогти у закупівлі необхідних для них предметів для школи: це і килим-пазл, і куточок усамітнення, і іграшки, і книги, і кольоровий ксерокс. Руслана Пашинська пообіцяла вже найближчим часом подарувати щось з озвученого списку необхідного.

Останнім у подорожі дошкільними навчальними закладами став Юрівський ЗДО. Перед відвідуванням закладу гостей зустрів протоієрей Микола. Він показав наслідки незаконного видобутку бурштину біля села, важливі місця у Юровому та, звісно, Свято-Стрітенський храм.

У садочку «Пролісок» на Руслану Пашинську вже чекали голова Олевської ОТГ Олег Омельчук, його заступник Олександр Ніколайчук, в.о. старости села Ігор Талах, завідуюча ЗДО №35 Ірина Хомутовська та колектив закладу. Президент Благодійного фонду подарувала дітям іграшки. В свою чергу, малюки щиро подякували благодійниці та одразу ж розпочали гратися.

Ірина Хомутовська розповіла про заклад дошкільної освіти, про те, що завдяки благодійникам, депутатам та місцевій владі вже вдалося зробити та про те, що ще необхідно. До прикладу, раніше багато років у садочку було холодно, тому одним з найважливіших для громади проектів для вирішення стала заміна системи опалення в ЗДО. Наразі садочку потрібні нові ліжечка.

Завершились зустрічі у Юрівській школі, де талановиті діти Анастасія Туровець (учениця 8 класу), Софія Талах (учениця 6 класу) та Назар Лотуга (учень 9 класу) провели якісну екскурсію шкільним гарно оформленим музеєм. А протоієрей Микола подарував гості цінні подарунки з Ярови.   

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту