Прийняття у комунальну власність приміщення та інші питання сесії міської ради

Депутати підтримали рішення внести зміни до рішення «Про обмеження продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території ОТГ», змінивши пункт 2 даного рішення, в якому йдеться про обмеження алкогольних напоїв  з 22-00 до 8-00 години в зимовий час та з 23-00 до 8-00 години в літній час крім закладів ресторанного господарства, автозаправних станцій (АЗС).

До програми економічного і соціального розвитку Олевської ОТГ на 2018 рік включено:

  • «Реконструкція станції 2-гопідйому із застосуванням новітніх технологій та встановленням обладнання з доочистки та знезалізнення питної води в системі централізованого водопостачання по вулиці Промислова, м. Олевськ», сума фінансування – 60 000 грн.
  • «Капітальний ремонт зовнішнього освітлення вулиць с. Копище», обсяг фінансових ресурсів становить 953 884 грн.
  • «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення Олевської об’єднаної територіальної громади»,обсяг фінансованих ресурсів становить 13 900 000 грн., з них: бюджет ОТГ 1 400 000 грн., інші (кредит НЕФКО) – 12 500 000 грн.

В даному випадку мова йде про кредит НЕФКО для фінансування інвестиційного проекту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення Олевської об’єднаної територіальної громади». А саме про отримання 12,5 млн. грн. кредиту на 5 років під 3% річних. Ці кошти будуть спрямовані здебільшого на села громади, для освітлення центральних вулиць населених пунктів.

Депутати надали згоду про затвердження Положення про надання платних послуг бібліотеками Централізованої бібліотечної системи

Олевської міської ради. Згідно положення, до платних послуг бібліотеки належать:

– Виготовлення ксерокопії;

– Користування персональним комп’ютером більше однієї години;

– Користування мережею Інтернет на власному  ПК;

– Роздрукування тексту на принтері (друк, одна сторінка);

– Надання послуг з користування ПК (використання програми Power Point: виготовлення слайдової мультимедійної презентації)

– Копіювання на електронні носії;

– Мікрокопіювання з книжок, брошур, газет, журналів;

– Проведення індивідуальних занять комп’ютерної грамотності;

– Проведення  занять по створенню власної електронної адреси;

– Електронна доставка документів (сканування документів та відправка);

– Користування міжбібліотечним абонементом;

– Формування титульної сторінки до доповідей, рефератів, курсових робіт.

  Кошти, одержані від надання платних послуг, будуть зараховуватись на поточний рахунок ЦБС на створення умов для діяльності бібліотеки і надання відповідних послуг, на придбання літератури, періодичних видань, паперу, витратних матеріалів, канцтоварів, ремонту ксероксу, придбання  меблів, комп’ютерної техніки та ін.

«За» відповідне рішення проголосував 21 депутат, «утримались» Сергій Гончар та Олександр Козловець.

Депутати підтримали рішення про підписання європейської ініціативи «Угода мерів». Згідно цієї ініціативи, Олевська ОТГ зможе приєднатися до європейської ініціативи «Угода мерів» та взяти на себе зобов’язання скоротити на своїй території викиди СО2, щонайменше на 30% до 2030 року за рахунок заходів з підвищення енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії, а також підвищувати стійкість за рахунок адаптації до наслідків зміни клімату.

Депутати дали згоду на прийняття у комунальну власність та на баланс Олевської міської об’єднаної територіальної громади нежитлове приміщення Олевського районного суду, загальною площею 403,8 м2, яке знаходиться за адресою: м. Олевськ, вул. Привокзальна, буд, 5.

Обговорювали депутати питання надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, з метою отримання її в постійне користування для ОСББ «Квадрат» та КП «Олевська районна друкарня».

За пропозицією депутата Анатолія Повара, дане питання розділили для того, щоб проголосувати окремо за ОСББ та комунальне підприємство. Депутат Ярослав Іванченко повідомив, що дане питання детально обговорювалось також на профільній комісії.

В результаті, за питання про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою для ОСББ «Квадрат» депутати проголосували одноголосно, а аналогічний проект рішення для КП «Олевська районна друкарня» не підтримали – всього 6 голосів «за». «Проти» даного рішення проголосували Анатолій Повар та Богдан Лозян, «утримались» 10 депутатів: Станіслав Бідюк, Ганна Кручко, Микола Харченко, Володимир Ковальчук, Олександр Козловець, Олег Ковальчук, Валентина Торгонська, Ярослав Іванченко, Оксана Горпиніч, Віктор Хлань.

Присутні на сесії депутати розглянувши рішення фізичної особи-підприємця Біленької С. І. про зменшення розміру орендної плати за частину нежитлового приміщення, загальною площею – 17,6 м2, за адресою с. Сущани, вул. С. Шепетька, буд. 17, з 380 грн. до 200 грн. до кінця терміну дії договору оренди. Депутати не підтримали відповідне рішення – «за» проголосували троє депутатів, «проти»: Петро Бубенко, Валентин Торгонський, Богдан Лозян, Анатолій Повар, Олександр Козловець, Станіслав Бідюк, Віктор Коц, Валентина Торгонська, Оксана Горпиніч, Павло Демкович, Віктор Хлань, Ганна Кручко, Микола Харченко, «утримались» – Руслан Вербельчук, Олег Омельчук, Ярослав Іванченко, Микола Атанов, Володимир Тимощук, Олег Ковальчук, Віталій Шейко.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту