Голова ОДА Ігор Гундич створив дорожній штаб, який не допускатиме скупчення транспорту при погіршенні погодних умов

Оперативний штаб, який працюватиме при ускладненні руху на дорогах в зимовий період 2018/19 створений, у першу чергу, для координації дій із сусідніми областями, установами та організаціями.

Про це сказав сьогодні, 29 листопада, під час брифінгу голова ОДА Ігор Гундич.

«Штаб створений для того, щоб у тих випадках, коли негода, ми оперативно могли зв’язуватися з іншими областями і діяти координаційно. Коли ідуть великі снігопади, одна із областей приймає рішення перекрити в’їзд, наприклад Київська область, і це створює незручності для нас, так як ми сусіди і ми найближчі. Тому ми координуємо дії і одразу зв’язуємося із Вінницькою, Рівненською областями узгоджуємо наші дії і робимо так, щоб скупчення транспорту, у першу чергу великогабаритного, утворилося не на території однієї області, а щоб це було рівномірно, щоб не було транспортного колапсу», – сказав Ігор Гундич.

Керівник області додав, що для утворення такого штабу він підписав відповідне розпорядження. Штаб вже діє і створений він вперше на Житомирщині, аби не повторювати помилки минулих років.

До складу штабу входять заступник ОДА, який курує цей напрямок, профільне управління ОДА, представники Національної поліції, патрульної поліції, управління Укртрансбезпеки та ДСНС, облавтодору та Служби автомобільних доріг в області.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту